Boze Sevilla-fans boycotten Spaanse Super Cup

Reacties

In navolging van het bestuur van Sevilla hebben ook de fans van de Andalusiërs woedend gereageerd op het besluit van de Spaanse voetbalbond (RFEF) om de strijd om de Spaanse Super Cup te reduceren tot één duel. De fanatieke aanhang van Sevilla kondigt aan het duel te boycotten.

Boze Sevilla-fans boycotten Spaanse Super Cup

De RFEF meldde bij het bekendmaken van het besluit dat dit was genomen vanwege het drukke programma van beide clubs; kampioen en bekerwinnaar Barcelona oefent op 4 augustus nog tegen AS Roma in het kader van de International Champions Cup en verliezend bekerfinalist Sevilla moet drie voorronden in de Europa League overleven om het hoofdtoernooi te bereiken. In plaats van een heen- en terugwedstrijd op 5 en 12 augustus, wordt de ouverture van het Spaanse seizoen nu afgewerkt in Tanger op de laatste van de twee data.

Volgens Sevilla is vooral aan de belangen van Barcelona gedacht. Zelf heeft het niet gevraagd om het aanpassen van de speelkalender. De club zei in een uitgebreid statement het totaal niet eens te zijn met het 'onrechtvaardige' besluit, maar voegde eraan toe de wedstrijd wel gewoon te zullen spelen. Een deel van de aanhang van Sevilla zal er níét bij zijn. 'Het besluit is laat genomen, werd slecht gecommuniceerd en dient de economische belangen van slechts één club, die een oefenpotje in San Francisco belangrijker vindt', zo luidt een statement van de ultra's.

Sevilla zei eerder al dat door het verhuizen van de Spaanse Super Cup naar Marokko, niet aan haar fans is gedacht. 'De RFEF heeft een arbitrair besluit genomen, dat de belangen van onze club schaadt. Sevilla beschouwt dit als een gebrek aan respect naar ons instituut en onze fans. Sevilla had de heenwedstrijd om de Spaanse Super Cup opgenomen in het pakket voor de seizoenkaarthouders. De wedstrijd was al opgenomen in de speelkalender. De RFEF heeft de seizoenkaarthouders van Sevilla de kans ontnomen om een finale in eigen stadion te zien.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.