Boze Robben uit frustratie over reserverol: 'Een pijnlijk verhaal'

Arjen Robben heeft zijn frustratie geuit over de keuze van Jupp Heynckes om de rechtsbuiten buiten de basisploeg te houden bij de Champions League-wedstrijd tegen Besiktas. De invaller maakte na de 5-0 overwinning duidelijk ook niet te weten waarom hij op de bank plaats moest nemen.

Door de problemen van James Rodríguez, die de bal keihard tegen zijn gezicht kreeg bij een schot van Thomas Müller en kuitklachten had, kon Robben vlak voor rust nog zijn opwachting maken als vervanger van de Colombiaan. De Nederlander eiste na rust een hoofdrol op door continu betrokken te zijn bij het aanvalsspel en kansen te creëren. Toch kon de 34-jarige routinier na afloop zijn frustratie niet verbergen.

'Ieder woord daarover zou er een te veel zijn', vertelde Robben bij het Duitse Sky over zijn plek op de bank. De Nederlander vervolgde toch: 'Als ik mijn emoties laat spreken, zit ik morgen bij Brazzo (technisch directeur Hasan Salihamidzic, red.) of meneer Rummenigge (de voorzitter van Bayern, red.) op kantoor. Ik weet niet wat er precies aan de hand is. Ik ben nu 34 jaar oud en dit zijn de wedstrijden waar je voor leeft. Dit is als de kers op de taart. Als je dan niet speelt, dan is het een pijnlijk verhaal.'

Robben zag dat het na rust beter liep bij Bayern, dat tegen het tiental van Besiktas halverwege met een 1-0 voorsprong de kleedkamer opzocht. In de tweede helft werd de Turkse ploeg vakkundig kapot gespeeld, waardoor de spanning weg is in het tweeluik. Robben: 'In de eerste helft speelden we niet zo goed en maakten we veel fouten, na rust was er meer focus en hebben we voor de beslissing gezorgd.'

Heynckes
De woorden van Robben, die een aflopend contract heeft, over zijn plek op de bank werden aan coach Jupp Heynckes voorgelegd. De ervaren Duitser reageerde diplomatiek: 'Ik ben blij dat ik veel opties heb. Iedere topspeler wil vanaf het begin spelen. Arjen is een topprofessional en dat hij wil beginnen, is duidelijk. Iedereen moet mijn keuzes echter accepteren.'