Boze KNVB zet minister op haar plek: 'Niemand nu geholpen bij symboolpolitiek'

Reacties

De KNVB heeft met een speciaal statement gereageerd op de woorden van sportminister Tamara van Ark. De Nederlandse voetbalbond verwijt haar makkelijk te willen scoren ten koste van de voetbalsupporters.

Boze KNVB zet minister op haar plek: 'Niemand nu geholpen bij symboolpolitiek'
© Pro Shots

In een interview met het AD uitte Van Ark haar zorgen over de omgang met de coronaprotocollen in de Nederlandse voetbalstadions. Ze reageerde op de problemen bij de wedstrijd tussen Feyenoord en FC Twente en de misdragingen van Willem II-fans afgelopen donderdag. 'We moeten met z'n allen verantwoordelijkheid nemen om het virus de kop in te drukken. Dit soort onverantwoorde taferelen hoort daar zeker niet bij', aldus Van Ark, die waarschuwde dat er mogelijk snel weer wordt gespeeld zonder publiek.

De KNVB zegt zeer te zijn verrast door de laatste waarschuwing richting het betaalde voetbal. De bond zegt al meer dan honderd wedstrijden succesvol te hebben georganiseerd. 'We hebben twee incidenten gezien op 100 wedstrijden, waarvan één incident buiten het stadion was en daarmee niet gelieerd was aan de protocollen, handhaving en maatregelen die gelden in de stadions', is te lezen in het statement.

Eredivisie-directeur Jan de Jong zegt: 'Er gaat heel veel goed. Veruit de meeste supporters gedragen zich voorbeeldig. Ik denk dat het voetbal juist een voorbeeld is voor een heleboel andere sectoren. Ze heeft haar verantwoordelijkheid gepakt. Er is hier sprake van een zeer gedegen, professionele en door alle denkbare partijen gesteunde aanpak. Benoem dit ook als politiek, en niet uitsluitend een incident. Dat is te makkelijk, en doet geen recht aan al die supporters voor wie het ook wennen is, maar die zonder morren de regels volgen om hun club te steunen. Door dik en dun. Niemand is nu geholpen bij symboolpolitiek. En de supporters weten heus wel dat ze onder een vergrootglas liggen. Ik reken op hun gezond verstand. En niet alleen op dat van hen.'

Directeur betaald voetbal Eric Gudde benadrukt dat vanuit de politiek het betaalde voetbal moet worden gezien als een partner in de strijd tegen corona, niet als een vijand. 'Het zou onbegrijpelijk zijn als op basis van deze twee incidenten op ruim honderd wedstrijden een totale sector de nek om wordt gedraaid', zegt Gudde.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.