Boze fans, vertrek steunpilaren en Hollandse targets: drukke zomer Atalanta

Reacties

Alles wijst erop dat Atalanta Bergamo binnen afzienbare tijd opnieuw een steunpilaar kwijtraakt. Na doelman Pierluigi Gollini is ook Cristian Romero volgens Italiaanse media op weg naar Tottenham Hotspur. En daar is een groepje fanatieke supporters niet blij mee.

Boze fans, vertrek steunpilaren en Hollandse targets: drukke zomer Atalanta
© Pro Shots

Dit weekend hing er buiten het trainingscomplex van de Champions League-deelnemer namelijk een spandoek met een duidelijke boodschap richting de Percassi-familie, die de Serie A-club in handen heeft. 'Seizoenkaarten, oefenduels, transfermarkt. Perca$$i, ga niet de fout in. Er is een stad die moet worden gerespecteerd.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het moet volgens Italiaanse media worden geïnterpreteerd als een verwijt aan de Atalanta-eigenaren, die na de successen van de afgelopen seizoen nu lijken te willen cashen. Gollini werd eerder al voor vijftien miljoen euro verkocht aan Spurs en dat aast nu ook op Romero (op de foto met Romelu Lukaku), al zou de vraagprijs van zestig miljoen euro nog een obstakel vormen.

Als de laatste plooien zijn gladgestreken, raakt Atalanta opnieuw een belangrijke speler kwijt. Romero is voor twee jaar gehuurd van Juventus, met een optie tot koop van zestien miljoen euro. De ultra's zijn bang dat er niet wordt geïnvesteerd in de selectie, maar Italiaanse media schrijven dat de club wel degelijk bezig is met versterkingen.

Over Koopmeiners en Botman: 'Atalanta wordt een soort Nederlands filiaal'

Zo is Sven Botman na zijn sterke debuutjaar bij Lille een van de verdedigers die in Italiaanse media wordt genoemd als potentiële opvolger van Romero, maar ook Juventus-verdediger Merih Demiral en Tottenham-target Takehiro Tomiyasu (Bologna) worden genoemd als eventuele vervanger van de Argentijnse international.

Als Atalanta de transfersom voor Romero binnen heeft, kan het investeren volgens Tuttosport beginnen. Ook op het middenveld zoekt La Dea naar versterking. De gesprekken met AZ over Teun Koopmeiners zijn gestart en ook EK-sensatie Mikkel Damsgaard zou in beeld zijn, al vraagt Sampdoria zo'n veertig miljoen voor de Deense aanvaller.

Om de prijs te drukken zou Sam Lammers de omgekeerde weg kunnen bewandelen. Duidelijk is in ieder geval dat Atalanta niet stil zit, zoals een deel van de fans wel vreest nu alleen doelman Johan Musso voor twintig miljoen euro is overgenomen van Udinese. De beleidsmakers in Bergamo kennende, hebben ze hun scouting echter op orde.

De laatste jaren had Atalanta immers succes met het aantrekken van relatief onbekende spelers als Hans Hateboer en Robin Gosens. Afgelopen seizoen bleek het huren van Romero een schot in de roos, waardoor de club nu een financiële klapper kan maken. Om vervolgens door te pakken op de transfermarkt. Met als doel weer een jaar meedraaien in de top.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Atalanta
Meer over Atalanta
Meer Tottenham Hotspur
Meer over Tottenham Hotspur
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.