Boze Ajax-fans houden spelersbus tegen bij Johan Cruijff Arena

Reacties

Boze supporters hebben zondagavond de spelersbus van Ajax tegengehouden. De Amsterdammers gingen op bezoek bij PSV met pijnlijke cijfers onderuit (3-0), de formatie uit Eindhoven werd door de overwinning kampioen.

Boze Ajax-fans houden spelersbus tegen bij Johan Cruijff Arena
Tijdens de wedstrijd tegen PSV staken meegereisde Ajax-supporters vuurwerk af.

Een groep van ongeveer honderdvijftig Ajax-fans verzamelde zich na de nederlaag bij de toegangswegen richting de Johan Cruijff Arena en bleven op de weg staan toen de bus met de selectie en staf rond 20.30 uur aankwam in Amsterdam. De politie was in groten getale aanwezig, maar kon niet voorkomen dat de spelersbus werd tegengehouden.

Enkele spelers stapten uit om de supporters te woord te staan, met aanvoerder Joël Veltman voorop. Een kleine twee uur na de actie van de fans kon de spelersbus naar binnen. Supporters vonden dat algemeen directeur Edwin van der Sar zijn conclusie moest trekken en eisten het vertrek van de oud-doelman. Financieel directeur Jeroen Slop en trainer Erik ten Hag spraken buiten de bus ook met de ontevreden supporters.

Ajax werd aan het begin van dit seizoen in zowel de voorronde van de Champions League als de Europa League uitgeschakeld en was daardoor niet actief op een hoofdtoernooi dit seizoen. Daarnaast werden de Amsterdammers in de achtste finale van de KNVB-beker uitgeschakeld door FC Twente. Ajax is met nog drie wedstrijden te gaan bijna zeker van de tweede plek, die recht geeft op deelname aan de tweede voorronde van de Champions League.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Justin Kluivert erkent gênante vertoning: 'Er moet wel wat gebeuren bij Ajax'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.