Boymans zet volgende stap op weg naar spectaculaire rentree

Reacties

Ruud Boymans is voor het eerst sinds drie jaar en twee maanden weer in actie gekomen bij een wedstrijd. De dertigjarige spits speelde dinsdag mee in een oefenduel bij Almere City FC.

Boymans zet volgende stap op weg naar spectaculaire rentree
© Pro Shots

In Almere heeft Boymans eerder deze maand de kans gekregen om zijn carrière nieuw leven in te blazen. Hij revalideerde in de maanden daarvoor al bij de jongste profclub van Nederland en verdiende vervolgens een contract tot het einde van het seizoen, met de optie voor nog een jaar.

Boymans stond dinsdag tegen een mix-elftal van SC Cambuur voor het eerst weer in wedstrijdverband op het veld. Hij speelde iets meer dan een halfuur mee en zag zijn ploeg met 4-0 winnen. 'Dit is misschien wel de grootste overwinning uit mijn carrière', sprak de aanvaller na afloop.

Het enorme gat in de carrière van Boymans heeft vooral te maken met veel blessureleed. Hij had problemen met onder meer zijn enkel en zag door de fysieke klachten zijn periode bij het tweede van FC Utrecht medio 2018 in mineur eindigen. Boymans speelde in de Eredivisie voor VVV-Venlo, AZ, NEC en FC Utrecht (eerste periode, 2014-2016).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.