Bowen schiet West Ham United naar winst van de Conference League

Reacties

West Ham United heeft woensdag in Praag ten koste van Fiorentina de Conference League gewonnen. Jarrod Bowen maakte kort voor tijd het winnende doelpunt: 1-2. Voor West Ham betekent dit de eerste grote prijs in 43 jaar, na het winnen van de FA Cup in 1980 (de Intertoto Cup van 1999 niet meegerekend). 

Bowen schiet West Ham United naar winst van de Conference League
© Pro Shots
Fiorentina
Fiorentina
1 - 2
West Ham United
West Ham United

Een finale om nog lang aan terug te denken werd het niet. Vooral de eerste helft was een flinke teleurstelling, waarin maar één keer op doel werd geschoten. Dat was bovendien al in de eerste minuut: een rollertje van Michail Antonio was geen uitdaging voor Pietro Terracciano. Bij deze statistiek is de afgekeurde goal van Luka Jovic overigens niet meegerekend. De spits van Fiorentina leek vlak voor rust de score te openen, maar het bleek dat hij scoorde in buitenspelpositie.

Tussen deze twee momenten in waren er nauwelijks momenten van opwinding. Fiorentina (met Sofyan Amrabat als uitblinker) was sterker, maar creëerde geen kansen. West Ham kwam via Declan Rice nog het dichtst bij een doelpunt: zijn schot ging maar rakelings naast. De meegereisde West Ham-fans gooiden constant spullen op het veld, voornamelijk bekers, en na ruim een halfuur werd Fiorentina-captain Cristiano Biraghi op zijn hoofd geraakt. Hij liep daarbij een bloedende hoofdwond op; toch werd er niet gestaakt. Na een blessurebehandeling werd het duel vervolgd.

In de tweede helft werd het iets leuker, met twee doelpunten in een tijdsbestek van vijf minuten. West Ham kwam na ruim een uur op voorsprong dankzij een strafschop, die werd gegeven na een ongelukkige handsbal van Biraghi. Na een lange VAR-check legde Saïd Benrahma de bal op de stip en vervolgens schoot hij onberispelijk hard raak: 0-1 (de beelden van de goals staan onderaan het artikel). 

Het antwoord van Fiorentina liet niet lang op zich wachten. Giacomo Bonaventura trok de score met een geplaatst schot in de verre hoek terug in evenwicht (1-1), waarna Rolando Mandragora even later namens Fiorentina maar net naast schoot. West Ham zorgde ook nog een paar keer voor opwinding, maar bij de kans voor Antonio ging de vlag omhoog voor buitenspel en een schot van Tomas Soucek was sowieso kansloos vanwege een gemaakte overtreding. De kopbal van Soucek leverde wél bijna een Engels feestje op, maar Terracciano redde uitstekend.

Na een gekeerd schot van Amrabat leek het erop dat de worsteling in Praag nog een extra halfuur zou krijgen. Dat werd echter voorkomen door Lucas Paquetá en Bowen: laatstgenoemde werd vlak voor het verstrijken van de reguliere speeltijd weggestuurd door zijn Braziliaanse ploeggenoot en tikte de bal behendig langs Terracciano. Daarmee werd Bowen de matchwinner en zorgde hij ervoor dat West Ham na AS Roma de tweede winnaar van de Conference League werd.


De beelden van de doelpunten:

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.