Boussoufa is bijna 'echt' international Marokko

Mbark Boussoufa noemde het onlangs de keuze van zijn hart. De aanvaller van Anderlecht die zowel over de Nederlandse als de Marokkaanse nationaliteit beschikt, staat op het punt zijn officiële debuut te maken als Marokkaans international.

Boussoufa is bijna 'echt' international Marokko

Boussoufa heeft al drie oefenduels gespeeld met De Leeuwen van de Atlas. Maar tot het moment dat hij een officiële kwalificatiewedstrijd of een interland tijdens een eindronde speelt, mag hij nog terugkomen op zijn beslissing. Die kans doet zich volgende woensdag voor als Marokko in Rabat aantreedt tegen Malawi.

Bondscoaches Marco van Basten en John van 't Schip informeerden onlangs nog bij de 22-jarige Amsterdammer wat hij zou vinden van een uitnodiging voor het Nederlands elftal. Twee weken terug liet Boussoufa weten dat hij toch voor Marokko kiest: 'Het is een hele eer als Van Basten je wil, maar het is de keuze van mijn hart.'

Naast Boussoufa maakt nog een andere Nederlandse Marokkaan deel uit van de 24-koppige selectie (Nourdin Boukhari) en ontvingen onder meer ook Abdelkrim Kissi (SC Heerenveen) en Tarik Sektioui (FC Porto) een uitnodiging.

Bekijk hier al onze video's