Boussaid knalt FC Utrecht langs Sparta het linkerrijtje in

Reacties

FC Utrecht is dankzij een prachtige goal van Othmane Boussaid, zijn eerste in de Eredivisie, naar de achtste plek van de ranglijst geklommen. Zondagmiddag werd Sparta Rotterdam geklopt én ingehaald. 

Boussaid knalt FC Utrecht langs Sparta het linkerrijtje in
© Pro Shots
FC Utrecht
FC Utrecht
1 - 0
Sparta Rotterdam
Sparta Rotterdam

Utrecht sprak voor dit seizoen de ambitie uit om aansluiting te vinden bij de Nederlandse top, terwijl de doelstelling van Sparta is om in de Eredivisie te blijven. Toch stond de ploeg van Henk Fraser halverwege het voetbaljaar boven de brigade van René Hake. Utrecht en Sparta verzamelden in de eerste zeventien duels evenveel punten én hadden hetzelfde doelsaldo, maar de Rotterdammers maakten meer goals.

Utrecht hoopte Sparta zondag te kunnen passeren en dus moest er gewonnen worden. Dat lukte, zij het met pijn en moeite. En dat terwijl de thuisploeg in de openingsfase al een aantal behoorlijke kansen kreeg. Bart Ramselaar stuitte in de eerste minuut op Maduka Okoye en de keeper van Sparta kon niet veel later ingrijpen omdat Gyrano Kerk de bal niet goed aannam. Joris van Overeem schoot van dichtbij hoog over.

© Pro Shots

Sparta overleefde het eerste deel van het duel en kwam er vervolgens beter in, overigens zonder zelf echt gevaarlijk te worden. Het niveau van verdedigen ging wel zichtbaar vooruit en zo ontwikkelde zich een ploeterpartij zonder veel spektakel. Sterker nog: na het uitvallen van Spartaan Aaron Meijers, al na een klein halfuur, werd er eigenlijk geen serieuze kans meer genoteerd. Utrecht was wel constant dreigend, maar slaagde er maar niet in om de Sparta-defensie te verrassen.

Toch trok de thuisploeg de wedstrijd nog naar zich toe. Invaller Boussaid kreeg de bal buiten het strafschopgebied voor zijn voeten, kapte naar zijn linkerbeen en schilderde het speeltuig prachtig in de bovenhoek. Sparta, dat in aanvallend opzicht nauwelijks iets had laten zien in de Domstad, had niet voldoende tijd om zich van deze klap te herstellen. Zo werd de ploeg van Fraser op de ranglijst gepasseerd.

Eredivisie

Stand Eredivisie 2020/2021

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
8
Sparta Rotterdam
34
13
8
13
49-48
+1
47
9
Heracles Almelo
34
12
8
14
42-53
-11
44
10
FC Twente
34
10
11
13
48-50
-2
41
11
Fortuna Sittard
34
12
5
17
50-58
-8
41
12
sc Heerenveen
34
9
12
13
43-49
-6
39
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
FC Utrecht Nederland

Sparta Rotterdam Nederland

Sparta Rotterdam Nederland

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.