Botman verklaart vertrek bij Ajax en keuze voor Lille

Reacties

Zonder ook maar één officieel duel in de hoofdmacht te hebben gespeeld neemt Sven Botman afscheid van Ajax. De twintigjarige verdediger legt uit waarom hij voor Lille heeft gekozen.

Botman verklaart vertrek bij Ajax en keuze voor Lille
© Pro Shots

'Ik moest en zou bij Ajax slagen, heb daarvoor zelfs een nieuw en verbeterd contract getekend', aldus Botman tegen VI. 'Later kreeg ik toch een beter gevoel bij Lille dan bij Ajax. Ik ben daar voor de basis gehaald.'

Botman maakte afgelopen seizoen indruk als huurling van SC Heerenveen, waarvoor hij in de afgebroken competitie geen minuut miste. Met bijna 71 procent had hij afgelopen seizoen het hoogste percentage gewonnen duels van alle verdedigers. Bovendien won hij ook nog verreweg de meeste luchtduels (135). Onder hem stond Jurgen Mattheij van, toen nog, Sparta Rotterdam met 92.

Komend seizoen kan Botman deze kwaliteiten niet alleen in de Ligue 1, maar ook in de Europa League etaleren. Lille plaatste zich immers als nummer vier van de afgebroken competitie voor het een na belangrijkste Europese clubtoernooi.

Tot de Nederlanders die in het verleden Lille hebben gediend behoren Adick Koot, Ricardo Kishna, Anwar El Ghazi en Patrick Kluivert, die zijn loopbaan als speler afsloot bij Les Dogues.

Botman duelkoning Eredivisie 2019/20:

Speler Gewonnen duels Percentage
Sven Botman 195 70,9
Joël Veltman 159 69,7
Ridgeciano Haps 151 69,3
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.