Newcastle United neemt voorschot op mogelijke clash met Ten Hag

Reacties

Newcastle United heeft dinsdag goede zaken gedaan in de strijd om de League Cup. The Magpies boekten in de eerste halve finale een zuinige zege op Southampton (0-1).

Newcastle United neemt voorschot op mogelijke clash met Ten Hag
© Pro Shots
Southampton
Southampton
0 - 1
Newcastle United
Newcastle United

In het seizoen 1975/76 stond Newcastle United voor de laatste (en enige) keer in de finale van het toernooi om de League Cup. Liefst 100.000 bezoekers zagen Manchester City toen op Wembley zegevieren. 47 jaar later lonkt een herkansing voor Newcastle. Daarvoor moet het in de halve eindstrijd, die wordt afgewerkt over twee wedstrijden, zien af te rekenen met Southampton.

De hekkensluiter van de Premier League bood Newcastle aardig partij, maar mede door een rode kaart voor Duje Ćaleta-Car verlieten de bezoekers St. Mary's Stadium met een kleine overwinning. Een doelpunt van Joelinton in de 73ste minuut volstond voor de ploeg van Eddie Howe voor de zege (0-1). Sven Botman speelde de hele wedstrijd en hield met zijn verdediging opnieuw de nul.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Ten Hag wacht af
De return is volgende week dinsdag op St James' Park. Stoot Newcastle net als in 1976 door naar de finale, dan wacht mogelijk een confrontatie met Manchester United. De formatie van Erik ten Hag neemt het in de halve finale op tegen Nottingham Forest. Het heenduel wordt woensdag om 21.00 uur gespeeld op de City Ground.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.