Botman legt uit waarom Lille geen tussenstap is: 'Dit is een Franse topclub'

Reacties

Op bezoek bij OGC Nice verdedigt Lille zondag zijn ongeslagen status in de Ligue 1. Sven Botman is een van de uitblinkers bij Les Dogues.

Botman legt uit waarom Lille geen tussenstap is: 'Dit is een Franse topclub'
Nice
Nice
1 - 1
Lille
Lille

'Ik wist dat Lille vertrouwen in mij had, dat ik een potentiële basisspeler zou zijn. Maar het is wel een nieuw land, een andere stad en een nieuwe competitie. Dat alles nu direct op z'n plaats lijkt te vallen, is alleen maar mooi', vertelt de twintigjarige Botman in gesprek met VI.

Botman, die overkwam van Ajax na een succesvol seizoen op huurbasis bij SC Heerenveen, is beland bij een modern doorverkoophuis met prachtig rendement. In een recent verleden maakten Victor Osimhen en Gabriel Magalhães na een verblijf bij de Noord-Franse club een toptransfer naar Napoli en Arsenal. Lille lijkt dus een mooie tussenstap voor een twintigjarig talent uit Badhoevedorp.

'Nee, je mag het geen tussenstap noemen. Dan weet je niet hoe groot de voetbalclub Lille is', vindt Botman. 'Dit is een Franse topclub. Kijk naar het stadion, de selectie, de resultaten. Bovendien spelen we Europees. Wat wel klopt, is dat Lille een mooi podium biedt om jezelf te laten zien. Je speelt in een sterke competitie bij een goede club. Als je in Frankrijk kan overleven, dan lukt dat overal.'

Lees in de nieuwe VI en op VI PRO het volledige interview met Sven Botman. 'Ik zat helemaal niet verkeerd bij Ajax. Maar qua perspectief had ik een beter gevoel bij Lille.'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Lille
Meer over Lille
Meer S. Botman
Meer over S. Botman
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.