Botaka (ex-Excelsior) mogelijk Champions League in met AA Gent

Reacties

Jordan Botaka heeft een contract voor vier seizoenen getekend met AA Gent. De 26-jarige Nederlander met Congolese roots komt over van Sint-Truiden, waar hij sinds medio 2017 speelde.

Botaka (ex-Excelsior) mogelijk Champions League in met AA Gent
© Pro Shots

'Ik ben heel positief ingesteld, zowel op als naast het veld en kijk enorm uit naar deze nieuwe uitdaging', vertelt Botaka op de website van zijn nieuwe club. 'Als speler ben ik polyvalent. Ik speel doorgaans als linksbuiten maar kan ook in het middenveld en als rechtsachter goed uit de voeten. Mijn ambities bij de club? Vroeg in het seizoen ons kwalificeren voor de Champions League en uiteraard kampioen worden. Dat moeten we ambiëren!'

Botaka speelde in de periode 2013-15 voor Excelsior, waarmee hij in zijn eerste seizoen promotie naar de Eredivisie afdwong. Na twee seizoenen bij de Kralingers ging de aanvaller aan de slag bij Leeds United, maar een groot succes werd zijn avontuur in Engeland niet. Uiteindelijk ging hij in juni 2017 aan de slag bij Sint-Truiden, waar de voormalig Oranje-jeugdinternational vorig seizoen zelfs uitgroeide tot aanvoerder.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.