Bayer Leverkusen en RB Leipzig hebben elkaar zaterdag in evenwicht gehouden. Beide clubs misten daardoor de uitgelezen kans alleen aan kop te gaan in de Bundesliga.

Bayer Leverkusen
1 - 1
RB Leipzig
RB Leipzig

De Champions League-duels van afgelopen week leverden voor beide ploegen weinig succes op. Bayer Leverkusen keerde terug uit Turijn, waar Juventus met 3-0 te sterk was geweest. RB Leipzig moest op eigen veld mede door toedoen van Memphis Depay zijn meerdere erkennen in Olympique Lyon (0-2).

De Europese verliesbeurten stonden in contrast met de successen in eigen land. Leipzig en Leverkusen hebben in het kalenderjaar 2019 na Bayern München de meeste punten vergaard in de Bundesliga; 48 en 47.

In de eerste helft had Leverkusen getuige 66 procent balbezit het meeste de bal, maar gezien het aantal kansen waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Het ontbrak aan doelpunten in de onderhoudende eerste helft.

Na ruim een uur had Leverkusen die goal eindelijk te pakken. Kevin Volland gleed de bal achter doelman Peter Gulacsi na een voorzet van rechts van Charles Aránguiz. Die Werkself, waar Sinkgraven in de rust aangeslagen in de kleedkamer was achtergebleven, moest zich noodgedwongen beperken tot het verdedigen van de voorsprong.

In de 78ste minuut bleek de nul houden voor Leverkusen een brug te ver. Christopher Nkunku zorgde met een hoogstandje voor de gelijkmaker. De 21-jarige invaller hield de bal hoog om vervolgens ook doelman Lukas Hradecky met een leep balletje te verschalken.

Hoe terecht het gelijkspel ook was, het resultaat voelde voor beide ploegen ook als een gemiste kans. Door de resultaten op de andere velden in Duitsland lonkte namelijk de koppositie in de Bundesliga. Door het punt werd weliswaar het verliezende Bayern München in punten achterhaald, maar op basis van de doelcijfers moeten Leverkusen en Leipzig hun Beierse concurrent voor zich dulden.