Bosz ziet Dortmund-defensie schutteren: 'Dat mag niet gebeuren'

Peter Bosz is niet blij met de manier waarop Borussia Dortmund woensdag verdedigde in het Champions League-duel met Tottenham Hotspur. De Duitse ploeg ging met 3-1 onderuit op Wembley.

'We hebben goed gespeeld, maar op beslissende momenten kwamen we tekort', sprak Bosz tegen het Duitse Sky Sports. 'In grote delen van de wedstrijd speelden we juist heel goed en controleerden we de wedstrijd. Maar zeker in het eerste half uur was de restverdediging niet goed georganiseerd. Dat mag niet gebeuren.'

Andrey Yarmolenko maakte de openingstreffer van Heung-Min Son goed, maar Harry Kane zorgde vlak daarna voor de 2-1 ruststand. 'Onnodig om zo de rust in te gaan. We speelden in die fase met veel druk naar voren en met goed positiespel. Ik denk niet dat we aanvallend te veel risico hebben genomen. Spurs kreeg in de eerste helft twee, misschien drie kansen en daarvan gingen er twee in. Dat mag niet gebeuren. We moeten dat beter verdedigen.'

En dan was er nog de treffer van Pierre-Emerick Aubameyang, die na rust scoorde, maar zijn goal wegens buitenspel afgekeurd zag worden. Op de beelden was naderhand te zien dat veel ploeggenoten van de aanvaller inderdaad buitenspel stonden, maar Aubameyang niet. 'Dan was het 2-2 geweest. Zo'n moment is cruciaal in de wedstrijd.'