Bosz wil nog niet aan Real Madrid denken na masterclass Dortmund

Reacties

Peter Bosz kan niet anders dan zijn team complimenten geven voor de meer dan overtuigende zege op Borussia Mönchengladbach. De 6-1 overwinning geeft Borussia Dortmund extra vertrouwen op weg naar de Champions League-wedstrijd tegen Real Madrid.

Bosz wil nog niet aan Real Madrid denken na masterclass Dortmund

Dinsdag komen de Madrilenen op bezoek in het Signal Iduna Park. Het grootse optreden zaterdagavond deed Bosz goed, maar hij was wel degelijk in staat om de prestatie nuchter in perspectief te plaatsen. 'Gladbach is wat anders dan Real Madrid, maar we gaan alles proberen. Al wil ik vanavond nog niet denken aan Real', zei de van Ajax overgekomen coach na afloop tijdens zijn persconferentie.

Bosz had het liever over de manier waarop zijn elftal de middenmoter kapot had gespeeld. Dortmund fungeerde als een echt team, legde de Nederlander uit: 'Je kunt niet met 6-1 winnen van zo'n goed georganiseerde ploeg als alleen de twee aanvallers goed hebben gespeeld. We gaven de tegenstander geen tijd voor twee of drie passes en hadden de bal direct terug. We deden het erg goed, in balbezit en zonder bal.'

Volgens Bosz had zijn elftal Gladbach simpelweg uitgeput met het combinatievoetbal. 'Mönchengladbach zakte ver terug en wij lieten de bal goed gaan, dus uiteindelijk werd de tegenstander gewoon moe', luidde de simpele verklaring van de opvolger van Thomas Tuchel.

Een van de uitblinkers bij Borussia Dortmund was Maximilian Philipp, die voor rust het verschil maakte met twee goals en een assist. De 23-jarige zomeraanwinst is Bosz dankbaar voor de kansen die hij van hem krijgt. 'Dit is de manier om zelfvertrouwen op te doen. De trainer gelooft in mijn kwaliteiten', zei de Duitser die voor twintig miljoen euro is overgenomen van SC Freiburg.

De Champions League-wedstrijd tussen Borussia Dortmund en Real Madrid wordt dinsdagavond gespeeld (aftrap 20.45 uur). De ploeg van Bosz kan zich in Groep H weinig puntenverlies meer permitteren na de nederlaag bij Tottenham Hotspur in de eerste speelronde.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.