Bosz: 'We moeten winnen van Schalke, zeker ook voor mijn positie'

Reacties

De druk op Peter Bosz bij Borussia Dortmund begint enorme vormen aan te nemen. Na de 1-2 thuisnederlaag van dinsdag tegen Tottenham Hotspur zit het avontuur in de Champions League erop. Ook in de competitie loopt het bepaald niet lekker, en dus weet ook Bosz dat het twee voor twaalf is.

Bosz: 'We moeten winnen van Schalke, zeker ook voor mijn positie'

Zaterdag wacht BVB de uitwedstrijd tegen aartsrivaal Schalke 04: de Kohlenpott-derby. Een wedstrijd die normaal al onder hoogspanning wordt afgewerkt, maar voor Bosz helemaal extra lading krijgt. Gezien de kritiek op zijn speelwijze, de resultaten én zijn ruzie met sterspeler Pierre-Emerick Aubameyang, weet de Nederlandse trainer dat er nu slechts één remedie is: 'We moeten zaterdag winnen van Schalke, zeker ook voor mijn positie', sprak hij tegenover het Duitse Sky Sports.

Dortmund kwam nog wel met 1-0 voor door Aubameyang, maar daarna ging het mis. Harry Kane en Heung-Min Son beslisten het treffen. 'Na die 1-1 hadden mijn spelers het vertrouwen niet meer om ons eigen spelletje te blijven spelen', zag Bosz. 'Die treffer viel uit een individuele fout, en dat kun je je op dit niveau simpelweg niet veroorloven.' Ook afgelopen weekend tegen VfB Stuttgart (2-1 nederlaag) ging het verkeerd na een enorme ketser in de defensie.

En dus voelt Bosz de druk toenemen. 'We hebben nu gewoon een gebrek aan zelfvertrouwen, wat ook helemaal niet zo gek is. We hebben al behoorlijk lang geen wedstrijd meer gewonnen. Juist dáárom was ik zo trots op die eerste helft. Maar jullie hebben vanavond ook kunnen zien hoe broos het bij ons is.' En dus is de derby met Schalke cruciaal. 'Maar die had, volgens mij, niet op een beter moment kunnen komen', blijft Bosz strijdbaar.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.