Bosz spoort Leverkusen aan tot actie na nee Ødegaard

Reacties

De keuze van Martin Ødegaard dwingt Peter Bosz om zijn tactiek te heroverwegen. Bayer Leverkusen heeft nog wel een alternatief.

Bosz spoort Leverkusen aan tot actie na nee Ødegaard

'Dit weer en dit veld.' Er is weinig reden tot klagen. Peter Bosz toont zich van zijn zonnige kant bij de start van de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De Nederlandse trainer begroette ook zijn drie aankopen - Kerem Demirbay (1899 Hoffenheim), Moussa Diaby (Paris Saint-Germain) en Daley Sinkgraven (Ajax) – op de eerste training.

Toch knaagt er wat bij Bosz. Het vertrek van Julian Brandt naar Borussia Dortmund heeft een gat geslagen in de Leverkusen-selectie. 'Als we Julian niet één op één vervangen, dan moeten we het systeem aanpassen', vertelt de Nederlander. 'We moeten dat nog aanzien.'

De opmerking moet gezien worden als een aanmoediging voor de clubleiding. Bosz beseft terdege dat het vertrek van Brandt erbij hoort. 'Dan moet je tevreden zijn met wat je hebt. En dat ben ik ook. Maar natuurlijk houden we ook de markt in de gaten. Het is mogelijk dat we nog iemand halen. We zullen zien of er nog wat gebeurt.'

Leverkusen had de hoop gevestigd op Martin Ødegaard als vervanger van Brandt. De Noorse international, die afgelopen seizoen als huurling aan Vitesse verbonden was, zou voor twee jaar worden gehuurd van Real Madrid.

Bosz en co hebben inmiddels de hoop op Ødegaard opgegeven. De aanvallende middenvelder zette zelf een streep door een Duits avontuur. De verwachte concurrentie bij Leverkusen schrok hem af. Real Sociedad heeft nu de beste papieren de Noor onderdak te bieden.

Dani Olmo (21) geldt als een andere kandidaat om in de voetsporen te treden van Brandt. De middenvelder van Dinamo Zagreb, die zondag met Spanje Onder-21 Europees kampioen werd, is vooralsnog te duur. Een afkoopsom van dertig tot veertig miljoen euro is Die Werkself simpel weg te gortig.

Mogelijk zakt de komende weken de prijs naar een acceptabel niveau. Olmo liet in Kroatische media weten open te staan voor een verhuizing naar Duitsland. 'Het is tijd voor een volgende stap. De Bundesliga is een mooie competitie die me aanspreekt. We zullen zien wat de toekomst brengt, maar ik ga eerst op vakantie.' Bosz zal sowieso geduld moeten hebben.

{"title":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","titleMobile":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:5e9d6612-8d73-4c52-9042-dc628c0ede1a","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO.","textMobile":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO."}
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.