Bosz kan titelstrijd voorlopig uit zijn hoofd zetten na gevoelige nederlaag

Reacties

Bayer Leverkusen heeft zaterdag een volgende teleurstelling te verwerken gekregen in de Bundesliga. De ploeg van trainer Peter Bosz ging onderuit bij concurrent RB Leipzig. Koploper Bayern München raakte daardoor nog verder uit zicht.

Bosz kan titelstrijd voorlopig uit zijn hoofd zetten na gevoelige nederlaag
© Pro Shots
RB Leipzig
RB Leipzig
1 - 0
Bayer Leverkusen
Bayer Leverkusen

Leipzig en Leverkusen verloren vorige week allebei en deden Bayern zo een plezier. Der Rekordmeister zal zaterdag vooral gehoopt hebben op puntenverlies van Leipzig nadat er zelf werd gewonnen van 1899 Hoffenheim, maar dat gebeurde niet. Justin Kluivert begon op de bank bij de thuisploeg en kwam landgenoten Timothy Fosu-Mensah (die debuteerde in de basis) en Daley Sinkgraven tegen. Nieuwkomer Jeremie Frimpong ontbrak nog omdat hij in quarantaine moest nadat hij uit het Verenigd Koninkrijk naar Duitsland kwam.

Leverkusen speelde zonder echte spits, maar met Leon Bailey, Moussa Diaby en Florian Wirtz in de voorhoede. De ploeg van Bosz kwam maar tot weinig kansen tegen Leipzig, dat na een kwartier al een goal van Marcel Sabitzer afgekeurd zag worden vanwege buitenspel. Angeliño was de aangever. Aan de andere kant dwong Wirtz doelman Peter Gulacsi tot een redding. Daarmee waren de hoogtepunten van de eerste helft al wel benoemd.

Bosz hield door de 0-0 alle hoop op een goed resultaat, maar kreeg al snel na rust een tik te verwerken. Christopher Nkunku werd aanvankelijk nog goed van de bal gezet door Fosu-Mensah, maar de defensie van Leverkusen stond daarna toe dat de aanvaller van Leipzig de bal alsnog aannam. Nkunku zag vervolgens ruimte en vuurde raak in de verre hoek. In een wedstrijd die vooral op tactisch vlak interessant was, grepen beide trainers in.

Bosz bracht onder anderen spits Patrik Schick voor Sinkgraven, terwijl bij Leipzig Kluivert in de ploeg kwam voor Nkunku. Het tactische steekspel tussen Bosz en Julian Nagelsmann leverde echter geen doelpunten meer op, ook niet nadat Fosu-Mensah het veld had verlaten voor aanvallende versterking Lucas Alario. Laatstgenoemde kwam nog wel dicht bij de 1-1 samen met Schick, maar het zat er niet meer in voor Leverkusen.

Bosz deed dit seizoen met Leverkusen even mee in de titelstrijd en stond in december zelfs bovenaan, maar kan de eerste plek voorlopig uit zijn hoofd zetten. In januari verloor Leverkusen liefst vier keer en werd er maar één competitiewedstrijd gewonnen. De achterstand op koploper Bayern München bedraagt nu dertien punten. Tussen Leverkusen en Bayern staan nog Leipzig met 38 punten en Eintracht Frankfurt met 33 punten.

De resultaten van Bayer Leverkusen in januari:


Bundesliga

Stand Bundesliga 2020/2021

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayern München
34
24
6
4
99-44
+55
78
2
RB Leipzig
34
19
8
7
60-32
+28
65
3
Borussia Dortmund
34
20
4
10
75-46
+29
64
4
VfL Wolfsburg
34
17
10
7
61-37
+24
61
5
Eintracht Frankfurt
34
16
12
6
69-53
+16
60
* Actueel tot en met 27 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer RB Leipzig
Meer over RB Leipzig
Meer Bayer Leverkusen
Meer over Bayer Leverkusen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.