Bosz hekelt geschutter Dortmund-defensie: 'Een lachwekkend doelpunt'

De 2-1 nederlaag van Borussia Dortmund bij VfB Stuttgart komt hard aan bij Peter Bosz. De trainer zag dat enorm geschutter van zijn ploeg in de eerste vijf minuten een nieuwe klap inleidde.

Binnen vijf minuten moest BVB al in de achtervolging. Chadrac Akolo profiteerde dankbaar van het klunswerk van Marc Bartra en doelman Roman Bürki (zie beelden). 'We hebben een lachwekkend doelpunt geïncasseerd', erkende Bosz na afloop.

Dortmund herpakte zich na de vroege tegenslag. 'Daarna hebben we eigenlijk goed voetbal gespeeld. Alleen de laatste pass was niet goed', aldus Bosz, die zijn elftal ook na rust snel een tegengoal zag krijgen. 'De tweede helft was helaas niet meer zo goed. Toch moeten we doorgaan, we zullen niet opgeven.'

Hoewel Bosz strijdvaardig blijft, is er even tijd nodig om het verlies te verwerken. 'Deze nederlaag doet veel pijn. We kwamen hier om te winnen, dus zijn erg teleurgesteld. Als je ziet hoe we de doelpunten tegenkrijgen, dat is bijna belachelijk.'

Na een sterke start onder Bosz' hoede won Borussia in de laatste acht wedstrijden slechts één keer, in de beker tegen Magdeburg uit de Derde Liga. Bosz, die Pierre-Emerick Aubameyang tot diens ontzetting buiten de selectie zette, zag dat zijn spelers iets goed wilde maken. 'De reactie was er wel, maar het resultaat niet. Dat is teleurstellend.'