Bosz heeft met Lacazette nieuwe topspits in handen

Reacties

Alexandre Lacazette is terug bij Olympique Lyonnais, zo maakt de nummer acht van het afgelopen Ligue 1-seizoen bekend via de officiële kanalen. De 31-jarige aanvaller komt transfervrij over van Arsenal, waarvoor hij de afgelopen vijf seizoenen uitkwam.

Bosz heeft met Lacazette nieuwe topspits in handen
© Pro Shots

Lyon probeerde zich in de winter al te versterken met Lacazette, maar die zag het volgens Franse media niet zitten om uit te komen voor een club die geen Europees voetbal speelt. Ook dit seizoen plaatste Lyon zich niet voor een Europees clubtoernooi, maar de spits heeft zijn eis laten vallen. Het is nog de vraag wat voor gevolgen de komst van Lacazette heeft voor de huidige eerste spits Moussa Dembélé.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Zijn komst past binnen de plannen van Lyon om het elftal te bouwen rond spelers die zich verbonden voelen met de clubcultuur, zoals jeugdproducten Maxence Caqueret en Castello Lukeba. Het is voorlopig nog de vraag of de komst van Lacazette gevolgen heeft voor de huidige eerste spits Moussa Dembélé.

Lacazette genoot zijn jeugdopleiding in Lyon en speelde tussen 2010 en 2017 voor het eerste elftal van les Gones. Hij werd een van de meest succesvolle spitsen uit de clubgeschiedenis, met 100 doelpunten in 203 competitiewedstrijden. Driemaal maakte Lacazette deel uit van het Team van het Jaar, terwijl hij in het seizoen 2014/15 zelfs werd verkozen tot Speler van het Jaar na het veroveren van de topscorerstitel door het maken van 27 doelpunten.

In zijn laatste seizoen, 2016/17, scoorde hij zelfs nog vaker (28 keer) in de Ligue 1. Arsenal raakte overtuigd en telde een transfersom van 53 miljoen euro neer voor zijn komst; het bedrag kon oplopen tot 60 miljoen. In de Premier League bleek Lacazette echter minder trefzeker. Hij scoorde 54 keer in 158 competitieduels en werd na het seizoen 2018/19 door de supporters van Arsenal verkozen tot Speler van het Jaar. In de slotfase van de afgelopen jaargang raakte hij zijn basisplek kwijt aan Eddie Nketiah en daardoor werd een transfervrij vertrek steeds reëler.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.