Bosz haalt Ajax-bankzitter Sinkgraven naar de Bundesliga

Reacties

Daley Sinkgraven verruilt Ajax per direct voor Bayer Leverkusen. Daar gaat de linksback weer samenwerken met Peter Bosz, die in Amsterdam al erg onder de indruk was van Sinkgraven.

Bosz haalt Ajax-bankzitter Sinkgraven naar de Bundesliga

Met de transfer, waarmee zo'n vijf miljoen euro is gemoeid, komt er een einde aan een weinig gelukkig huwelijk tussen Ajax en Sinkgraven. De voormalig jeugdinternational kwam in januari 2015 voor zeven miljoen euro over van SC Heerenveen, maar slaagde er nooit in uit te groeien tot een vaste waarde in de Johan Cruijff Arena.

De inmiddels 23-jarige Sinkgraven werd door Ajax binnengehaald als aanvallende middenvelder, maar Bosz posteerde hem in het seizoen 2016/17 als linksback. Op die positie kende Sinkgraven ook direct zijn beste jaar bij Ajax, maar de laatste twee seizoenen vielen mede door aanhoudend blessureleed vrijwel volledig in het water.

Door de aanwezigheid van Nicolás Tagliafico had Sinkgraven weinig perspectief op een basisplaats bij Ajax. De kampioen van Nederland was dan ook bereid om mee te werken aan een vertrek toen Bayer Leverkusen zich meldde. Onder Bosz hoopt Sinkgraven in de Bundesliga terug te keren op zijn oude niveau.

De linkspoot heeft in Leverkusen een contract tot medio 2023 getekend. 'Daley is een technisch zeer vaardige speler. Met zijn voetbalintelligentie en kwaliteiten aan de bal past hij perfect in onze selectie. Bovendien kent hij de aanpak van Peter Bosz goed, vanwege hun gezamenlijke periode bij Ajax', reageert directeur Simon Rolfes op de clubsite van Leverkusen. 'Met zijn veelzijdigheid geeft hij ons veel opties. Dat is extreem belangrijk gezien het grote aantal wedstrijden dat we gaan spelen', vult technisch directeur Rudi Völler aan.

'Deze transfer is een spannende en motiverende kans om na mijn tijd bij Ajax nu voor een Duitse topclub te spelen. Ik kijk er erg naar uit om in de Bundesliga en natuurlijk de Champions League te spelen', reageert Sinkgraven zelf.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

{"title":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","titleMobile":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:5e9d6612-8d73-4c52-9042-dc628c0ede1a","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO.","textMobile":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO."}
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer Bayer Leverkusen
Meer over Bayer Leverkusen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.