Bosz grijpt naast Champions League-ticket

Reacties

Peter Bosz is er niet in geslaagd om zich met Bayer Leverkusen te kwalificeren voor de Champions League. In de laatste speelronde maakt concurrent Borussia Mönchengladbach geen fout tegen Hertha BSC.

Bosz grijpt naast Champions League-ticket
© Pro Shots
Bayer Leverkusen
Bayer Leverkusen
1 - 0
FSV Mainz 05
FSV Mainz 05

Peter Bosz benadrukte voor de slotronde dat Bayer Leverkusen vooral naar zichzelf moest kijken en die boodschap leek aangekomen. Binnen twee minuten deed Leverkusen wat het moest doen: op voorsprong komen. Nadiem Amiri gaf mee aan Kevin Volland, die in de korte hoek raak schoot. Voor Daley Sinkgraven, die uit voorzorg veel aan de kant gehouden is, was dat een perfecte start van zijn eerste basisplaats in juni.

Bij FSV Mainz 05 kreeg Jerry St. Juste na ruim een uur de schijnwerpers op zich. Met een uitglijder leek hij aan de basis te staan van de 2-0 van Julian Baumgartlinger, maar bij het bekijken van de beelden constateerde de VAR dat een overtreding van Florian Wirtz zijn struikelpartij had veroorzaakt. Eerder was de gelijkmaker van Mainz al afgekeurd wegens buitenspel. Door deze geannuleerde treffers bleef het in Leverkusen bij 1-0 en was Bosz afhankelijk van een misstap van Borussia Mönchengladbach. 

Borussia Mönchengladbach
Borussia Mönchengladbach
2 - 1
Hertha BSC
Hertha BSC

Bij afwezigheid van Alassane Pléa en Marcus Thuram lag tegen Hertha BSC veel druk bij Breel Embolo om Borussia Mönchengladbach op weg te helpen naar een Champions League-ticket. De 23-jarige Zwitser bleek daar weinig last van te hebben. Al in de zevende minuut zette hij goed door na een lange bal en leverde hij de assist op de snelle openingstreffer van Jonas Hofmann. Twaalf minuten voor tijd werd Embolo helemaal de gevierde man toen hij een lage voorzet binnengleed: 2-0. De 2-1 van Vedad Ibisevic bleek vlak voor tijd niet de aanleiding voor een ontsnapping van Bosz en consorten.

Door de overwinning op Hertha is Borussia Mönchengladbach namelijk verzekerd van de vierde plaats die recht geeft op Champions League-voetbal. In het seizoen 2016/17 was de Duitse traditieclub voor het laatst actief in het miljardenbal.

Bosz mag overigens ook nog hoop koesteren op deelname aan de Champions League. Daarvoor moet hij met Leverkusen de Europa League zien te winnen. Daarin staan de Duitsers praktisch in de kwartfinale na een 3-1 zege bij Rangers in de heenwedstrijd van de achtste finale. Volgende week speelt Leverkusen de finale om de DFB-Pokal tegen Bayern München. 

Bundesliga

Stand Bundesliga 2019/2020

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayern München
34
26
4
4
100-32
+68
82
2
Borussia Dortmund
34
21
6
7
84-41
+43
69
3
RB Leipzig
34
18
12
4
81-37
+44
66
4
Borussia Mönchengladbach
34
20
5
9
66-40
+26
65
5
Bayer Leverkusen
34
19
6
9
61-44
+17
63
* Actueel tot en met 27 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.