Bosz dieper in crisis na nederlaag zonder banneling Aubameyang

Reacties

Peter Bosz heeft vrijdag opnieuw een klap van jewelste gekregen in de Bundesliga met Borussia Dortmund. Zijn elftal verloor mede door enorm geschutter in de achterhoede met 2-1 van VfB Stuttgart.

Bosz dieper in crisis na nederlaag zonder banneling Aubameyang

BVB aasde op een frisse start na de interlandperiode. Na een sterke competitiestart was de klad er immers sterk ingekomen bij de ploeg van Bosz. Dortmund won zelfs sinds eind september geen competitieduel meer en viel van de koppositie naar plek drie, met een achterstand van zes punten op het razendsnel opgekrabbelde Bayern München, dat twee weken terug eenvoudig won in een directe confrontatie (1-3).

Voorafgaand aan de hervatting van de competitie ging het in Dortmund over Pierre-Emerick Aubameyang, die door Bosz uit de selectie werd gezet om disciplinaire redenen. Daar was de aanvalsleider nogal ontstemd over.

Dortmund kreeg met André Schürrle als vervanger van de Gabonees in Stuttgart te maken met een tot op het bot gemotiveerde tegenstander. De promovendus zette de onsamenhangende uitploeg vanaf het eerste fluitsignaal onder druk. Dat leverde een vroege, pijnlijke tegengoal op voor de manschappen van Bosz. Roman Bürki kwam aanstormen, waardoor hij de terugspeelbal van Marc Bartra op knullige wijze verspeelde aan Chadrac Akolo, die dankbaar profiteerde: 1-0.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De bezoekers herpakten zich en toonden bij vlagen heerlijk combinatiespel. Dat leidde tot aardige mogelijkheden voor Andriy Yarmolenko en Maximilian Philipp. Mario Götze was echter het meest kansrijk, maar hij drukte na een fraaie aanval over meerdere schijven venijnloos af. Kort daarop kon Shinji Kagawa een voorzet van Jeremy Toljan net niet binnen lopen door een ultiem blok van Santiago Ascacibar.

Vlak voor rust leek Bosz opnieuw een tegenvaller te krijgen, toen André Schürrle faalde vanaf elf meter. De aanvaller zag vervolgens tot zijn opluchting dat Philipp de bal uit de rebound snoeihard binnenschoot. Daardoor kon BVB na de pauze met goed gemoed op zoek naar de voorsprong. Die kwam er echter weer binnen een mum van tijd voor Stuttgart, dat gebruikmaakte van de zee van ruimte achter de verdediging van Dortmund: Josip Brekalo schoot uiteindelijk binnen.

Hoewel Borussia vervolgens het spel probeerde te maken, kreeg Stuttgart de beste mogelijkheden. Dortmund mocht Bartra danken voor een uitstekende tackle toen Takuma Asano vrij voor Bürki opdook. Dat deed de Japanner nog een aantal keren, maar dat leverde wonderbaarlijk genoeg geen treffer op. Aan de andere kant dacht Yarmolenko de 2-2 te maken, maar zijn lob over doelman Ron-Robert Zieler werd afgekeurd wegens hands, waardoor Stuttgart aan 2-1 genoeg had voor het volle pond.

Door de nieuwe dreun kan het elftal van Bosz in theorie naar de zevende plaats in de Bundesliga zakken dit weekend. Nummers één en twee Bayern München en RB Leipzig, die in actie komen tegen respectievelijk FC Augsburg en Bayer Leverkusen, kunnen in ieder geval uitlopen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.