Bosz dendert vol vertrouwen over de weg richting Champions League

Reacties

Door drie zeges op rij kan bij Bayer Leverkusen plotseling weer gedacht worden aan Champions League-deelname. Coach Peter Bosz is optimistisch na de indrukwekkende 1-4 zege op FC Augsburg van vrijdagavond.

Bosz dendert vol vertrouwen over de weg richting Champions League

Doelpuntenmaker Kevin Volland liet er geen misverstand over bestaan; het optreden in Augsburg was een van de beste van het seizoen voor Leverkusen. Het enige verwijt was dat pas in de tweede helft afstand werd genomen van de nummer veertien van de Bundesliga.

Bosz reageerde bij Eurosport: 'Misschien hadden we vaker kunnen scoren in de eerste helft, maar ik ben erg blij met deze wedstrijd. Augsburg zette veel druk in de openingsfase en daarna werden we alsmaar beter. We hadden alles onder controle en speelden met veel durf.'

Door de overwinning is Leverkusen met nog drie wedstrijden te gaan opgeklommen naar de zesde plaats. De verschillen zijn klein in de Duitse subtop. Drie weken geleden stond Die Werkself nog negende na de nederlaag tegen RB Leipzig (2-4). Nu lonkt plotseling Champions League-deelname door de achterstand van slechts twee punten op nummer vier Eintracht Frankfurt. Volgende week wacht voor Leverkusen een cruciale thuiswedstrijd tegen de club van Jetro Willems. Frankfurt kent een moeilijke fase en ook nummer vijf Borussia Mönchengladbach is volop punten aan het verspelen.

Bosz blikte alvast vooruit: 'We weten waar we staan en we willen nog eens drie keer op rij winnen, maar het wordt niet makkelijk. Maar we moeten het proberen.' Na Frankfurt-thuis volgen nog duels met Schalke 04 (thuis) en Hertha BSC (uit). Leverkusen eindigde in het seizoen 2015/16 voor het laatst in de topvier.

Bundesliga

Stand Bundesliga 2018/2019

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
4
Bayer Leverkusen
34
18
4
12
69-52
+17
58
5
Borussia Mönchengladbach
34
16
7
11
55-42
+13
55
6
VfL Wolfsburg
34
16
7
11
62-50
+12
55
* Actueel tot en met 27 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Bayer Leverkusen
Meer over Bayer Leverkusen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.