'Borussia Dortmund legt dertig miljoen op tafel voor Malen'

Reacties

Borussia Dortmund zou weleens de nieuwe club van Donyell Malen kunnen worden. BILD meldt dat de Duitse topclub bereid is dertig miljoen euro te betalen voor de PSV-aanvaller.

'Borussia Dortmund legt dertig miljoen op tafel voor Malen'
© Pro Shots

Dortmund zou de Oranje-international zien als opvolger van Jadon Sancho. BILD stelt wel dat de deal alleen door kan gaan, als Dortmund erin slaagt de Engelse voorganger van Malen (aan Manchester United) te verkopen. Het is volgens de Duitse boulevardkrant de verwachting dat dat lukt, al was een bod van zeventig miljoen nog niet voldoende. De Duitsers willen twintig miljoen extra zien van de Engelsen.

Voor PSV zou de verkoop van Malen de gewenste klapper zijn op de transfermarkt. De Brabanders wisten dat de aanvaller bij een goed bod en een mooie uitdaging niet te houden zou zijn. Het nog tot 2024 lopende contract zorgt ervoor dat PSV kan cashen.

Als Malen vertrekt, komt er een einde aan een periode van vier jaar bij PSV. In 2017 stapte hij van Arsenal over naar de Eindhovenaren. Uiteindelijk brak hij via een periode in Jong PSV door in de hoofdmacht. Malen kwam daarin totaal tot 116 officiële duels en 55 goals.

Afgelopen seizoen maakte Malen in totaal 27 treffers. Daar had de aanvaller 45 optredens voor nodig. Zondag mocht hij in de blessuretijd van het duel van Oranje met Oekraïne nog even invallen. Het betrof zijn tiende interland (twee goals).

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer PSV
Meer over PSV
Meer D. Malen
Meer over D. Malen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.