Borussia Dortmund laaiend enthousiast over Malen

Reacties

Borussia Dortmund tast diep in de buidel voor Donyell Malen, maar dat doet de Duitse topclub met een reden. Malen heeft bij PSV erg veel indruk gemaakt op de beleidsbepalers in West-Duitsland.

Borussia Dortmund laaiend enthousiast over Malen
© Pro Shots

Sportief directeur Michael Zorc en hoofd spelerszaken Sebastian Kehl komen aan het woord op de website van Borussia Dortmund. Beiden zijn erg enthousiast over de komst van de Oranje-international. Zorc: 'Donyell is een speler met een geweldig potentieel op aanvallend gebied. Hij straalt scoringsgevaar uit, brengt creativiteit en is erg snel.'

Kehl is blij met de multifunctionaliteit van Malen. 'Hij heeft ons overtuigd met zijn optredens bij PSV. Hij kan gebruikt worden in verschillende systemen. Voorop als enige spits of met z'n tweeën, maar ook op de flanken. De fans van Borussia Dortmund mogen uitkijken naar Donyell.' Als enige spits hoeft Malen overigens niet direct op veel speeltijd te rekenen, gezien de aanwezigheid van superspits Erling Haaland.

Mogelijk kan Malen op 7 augustus zijn officiële debuut maken voor Borussia Dortmund. Dan is SV Wehen Wiesbaden de tegenstander in de eerste ronde van de strijd om de DFB-Pokal. Eintracht Frankfurt is een week later de opponent in de Bundesliga, op 17 augustus wordt er met Bayern München gestreden om de Duitse Super Cup.

Malen nieuwe partner Haaland: 'Maar hij is niet de opvolger van Sancho'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.