Borussia Dortmund dolblij met Haller: 'Het totale pakket is veelbelovend'

Reacties

Sébastien Haller heeft woensdag dan eindelijk zijn transfer naar Borussia Dortmund afgerond en staat te trappelen om te beginnen. Technisch directeur Sebastian Kehl heeft hoge verwachtingen van de spits: 'Het totale pakket is veelbelovend', zegt hij. 

Borussia Dortmund dolblij met Haller: 'Het totale pakket is veelbelovend'
© Pro Shots

Ajax en Dortmund werden het eens over een transfersom van 31 miljoen euro voor Haller, die via bonussen nog drieënhalf miljoen euro extra bij elkaar kan voetballen voor de Amsterdammers. De aanvaller was eind juni al bij Dortmund, om een eerste indruk te krijgen van zijn nieuwe club. Haller kreeg toen ook een rondleiding door het stadion en werd daar erg enthousiast van.

'Het is een geweldig stadion', zegt Haller op de website van zijn nieuwe werkgever over zijn nieuwe thuishaven. 'Maar zo'n groot stadion is natuurlijk niets zonder zijn fans. Ik kan niet wachten om de steun te voelen van meer dan tachtigduizend supporters, als onderdeel van de BVB-familie. Hopelijk gaan we de komende jaren samen mooie dingen bereiken en kunnen we samen feestvieren.'

In het afgelopen seizoen scoorde Haller al in het Signal Iduna Park, als spits van Ajax in de groepsfase van de Champions League. De spits scoorde uiteindelijk elf goals in het miljardenbal en trok daarmee de aandacht.

'We zijn heel blij dat we Sébastien hebben kunnen contracteren', zegt technisch directeur Kehl dan ook. 'Hij is een doorgewinterde spits, die onlangs voor sensatie zorgde in de Champions League. Maar hij is ook al bekend met de Bundesliga en heeft daar zijn klasse en neusje voor de goal al bewezen. Het totale pakket is veelbelovend.'

Haller heeft een contract voor vier seizoenen getekend bij Dortmund, waar hij is aangetrokken als de opvolger van de naar Manchester City vertrokken Erling Haaland.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.