Bordeaux zet Poyet op non-actief na enorme woede-uitbarsting

Reacties

Girondins Bordeaux heeft trainer Gustavo Poyet op non-actief gezet. De Uruguayaan ging donderdag op zijn persconferentie enorm tekeer en veegde de vloer aan met zijn eigen clubleiding.

Bordeaux zet Poyet op non-actief na enorme woede-uitbarsting

Poyet zag met Malcom en Diego Rolan deze zomer twee spelers vertrekken bij Bordeaux en wond zich al op over de passiviteit van de club om dat gemis op te vangen. Slechts een kwart van de 47 miljoen euro die de club kreeg voor het duo werd geïnvesteerd in nieuwe spelers. Poyet had naar eigen zeggen een deal gesloten met de clubleiding dat er in ieder geval niemand meer weg zou gaan.

Toen Bordeaux donderdag toch spits Gaëtan Laborde verkocht aan Montpellier sloegen bij Poyet de stoppen door. 'Dit is mijn slechtste dag bij deze club. Het is een schande wat de club vandaag gedaan heeft met Gaëtan. Hier moeten we de lijn trekken. Ik heb de club verteld dat hij niet mag vertrekken voordat we een vervanger hebben. We arriveerden bij het hotel vandaag en Laborde was er niet. Toen hebben we hem gebeld en bleek hij in Montpellier te zijn. Niemand heeft mij iets verteld', schetste Poyet op zijn persconferentie openlijk de situatie.

'Het is een schande ten opzichte van mij, de spelers en de fans. Dat kan ik niet accepteren. Ik eis uitleg van de eigenaren en de voorzitter. Als ze mij die geven, zullen we zien of ik doorga. Ik geef niets om de clubleiding, die achter mijn rug om praat en me een mes in de rug proberen te steken.'

De geschrokken persvoorlichter van Bordeaux probeerde vervolgens een einde te maken aan de woedeuitbarsting, maar daar wilde Poyet niets van weten. 'Nee nee, ik stop wanneer ik wil, niet wanneer jij wil. Ik wil publieke verantwoording. Ik vraag om respect en professionaliteit. Anders is het over.'

Vrijdag heeft de club gereageerd op de uitspraken van Poyet, die niet zelf is opgestapt, maar op non-actief is gesteld door Bordeaux: 'Hij heeft een grens overschreden.' Alle toonaangevende Franse media meldden dat de Uruguayaan ontslagen was, maar de spelersgroep is naar verluidt in de bres gesprongen. De selectie weigerde te trainen. De club heeft een tussenoplossing gevonden door Poyet voorlopig - een week - op non-actief te stellen. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.