Ronaldo zelfs tegen Zwitserland niet langer onomstreden in Portugal

Reacties

Portugal strijdt dinsdag met Zwitserland om een plaats bij de laatste acht. De veelbesproken Cristiano Ronaldo komt met een boodschap.

Ronaldo zelfs tegen Zwitserland niet langer onomstreden in Portugal
© Pro Shots
Portugal
Portugal
6 - 1
Zwitserland
Zwitserland

Ronaldo is ook in eigen land niet onomstreden. In Portugese media wordt geopperd dat de nationale ploeg mogelijk beter af is zonder de 37-jarige aanvaller getuige ook een poll of hij dinsdag wel aan de aftrap moet komen tegen Zwitserland. Zeventig procent van de bezoekers van A Bola was duidelijk: nee.

In Nederland opperde Karim El Ahmadi dat bondscoach Fernando Santos Ronaldo beter op de bank kan houden. 'Ik heb het idee dat Portugal nog beter is als Ronaldo niet speelt. Ze hebben zulke goede spelers op de bank zitten', zei de gewezen middenvelder bij ESPN.

Los van zijn prestaties binnen de lijnen hebben de controverses rond de topscorer aller tijden Ronaldo in ieder geval geen goed gedaan. Naast de veelbesproken breuk met Manchester United en de berichten over zijn zeer lucratieve avontuur in Saoedi-Arabië wekte zijn gedrag tijden het groepsduel met Zuid-Korea wrevel.

Ronaldo, die toch al mokkend naar de kant ging, kwam bij zijn wissel in conflict met de Zuid-Koreaan Gue-Sung Cho. Bondscoach Fernando Santos uitte zijn ongenoegen over het gedrag van zijn aanvaller. 'Ik hoorde niets op het veld, ik zag hem alleen ruzie maken met de Koreaanse speler. Toen heb ik het op TV gezien en vond ik het helemaal niet leuk wat ik zag. Maar deze zaken zijn intern opgelost.'

Ook de Zuid-Koreaan wilde er niet veel woorden aan vuil maken. 'We hebben er na afloop niet meer over gesproken. Maar deze dingen kunnen gebeuren tijdens een wedstrijd', zei hij na de nederlaag tegen Brazilië, dat zich een weg baande naar de laatste acht.

Dat is ook het volgende doel van Portugal, zo stelde Ronaldo in een boodschap op sociale media. 'Nu zijn wij aan de beurt! Dit is de dag voor al onze dromen! Laten we ervoor gaan', stuurde de aanvaller de wereld in.

Zwitserland zal gezien het verleden waarschijnlijk niet ongelukkig zijn als Ronaldo op de bank begint. De Nati heeft sinds 2008 drie van de zes confrontaties met Portugal gewonnen. In die gevallen was CR7 niet van de partij. Portugal met Ronaldo won drie keer van de Zwitsers met de veelzeggende doelcijfers 9-1 met vijf goals van de Portugese topscorer aller tijden.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO. Nu 50% korting op VI PRO. De eerste 3 maanden voor slechts €4,99

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Meer Portugal
Meer over Portugal
Meer Cristiano Ronaldo
Meer over Cristiano Ronaldo
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.