Bony zou het mooi vinden om af te sluiten bij Vitesse

Reacties

Wilfried Bony zou ooit graag zijn rentree vieren bij Vitesse, zo vertelt de 32-jarige Ivoriaan in gesprek met VI. De spits zit momenteel zonder club.

Bony zou het mooi vinden om af te sluiten bij Vitesse
© Pro Shots

'Het lijkt me ook nog mooi om uiteindelijk een heel of half seizoen af te sluiten bij Vitesse. Als er ooit een mogelijkheid komt om weer naar Nederland te gaan, ben ik heel erg blij. Dat zou een gelukkig einde voor mij zijn', laat Bony optekenen.

De aanvaller, die momenteel als transfervrije speler meetraint met League Two-club Newport County, maakte tussen begin 2011 en medio 2013 furore bij Vitesse. In 2013 pakte Bony met 31 goals de topscorerstitel. In die periode droomden de Arnhemmers van de landstitel. 'Het is jammer dat ik uiteindelijk het record van Nikos Machlas met 34 goals namens Vitesse niet heb kunnen verbreken. Het was zonde dat we op het eind instortten en zo uiteindelijk vierde eindigden. We stonden lange tijd zo dicht bij Ajax. Ik hoop dat Vitesse het dit jaar ook net zo lang volhoudt. Ze hebben er zeker de spelers voor.'

Ajax
Bony speelde zich in dienst van Sparta Praag in de kijker bij Vitesse. 'Ik weet nog dat op een gegeven moment ook Ajax en Bursaspor interesse hadden, maar die vonden de transfersom te hoog. Vitesse legde zo vijf miljoen op tafel.'

Lees op VI PRO het uitgebreide interview met Bony, die tegenwoordig meetraint bij een League Two-club. We spraken hem over oliebollen, de humor van Theo Janssen en zijn gouden tijd in Arnhem.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Vitesse
Meer over Vitesse
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.