Bony keert bij NEC terug in de Eredivisie

Reacties

NEC heeft Wilfried Bony (33) tot het einde van het seizoen vastgelegd. De voormalige aanvaller van Vitesse maakte een dusdanig goede indruk tijdens een stage dat de clubleiding snel besloot hem te binden.

Bony keert bij NEC terug in de Eredivisie
© Pro Shots

De fans van NEC zijn niet allemaal even blij met de komst van de man die in het verleden in het shirt van Vitesse schitterde. Een deel van de aanhang liet dat eerder blijken met een spandoek. Trainer Rogier Meijer liet al weten dat dat in zijn ogen zeker geen obstakel hoefde te zijn.

NEC stelt dat de Ivoriaan na het ontvangen van zijn tewerkstellingsvergunning direct aansluit bij de selectie.

Bony heeft er al een hele loopbaan op zitten. De spits was actief in zijn vaderland, waarna hij door Sparta Praag naar Europa gehaald werd. Vervolgens kwam hij uit voor onder meer Vitesse, Swansea City en Manchester City. Sinds november 2020 zat de aanvaller zonder club nadat zijn contract bij Al Ittihad (Saudi-Arabië) was ontbonden.

In Nederland maakte Bony indruk in het seizoen 2012/13. Met 31 goals werd hij topscorer van de Eredivisie en verdiende hij een transfer naar Swansea City. Ted van Leeuwen, nu technisch directeur bij NEC, was destijds in dienst bij Vitesse en haalde Bony naar Arnhem.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Spelersprofiel

W. Bony


Geboortedatum:
10 december 1988
Leeftijd:
35
Geboorteplaats:
Bingerville
Nationaliteit
Ivoorkust
Lengte:
1,82 m
Gewicht:
88 kg
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.