Bondscoach Servië uit zeer vulgaire taal richting Xhaka en Shaqiri

Reacties

De Servische bondscoach Dragan Stojkovic zou tijdens de wedstrijd tegen Zwitserland een vulgaire en denigrerende opmerking hebben gemaakt richting de Zwitserse spelers van Albanese komaf.

Bondscoach Servië uit zeer vulgaire taal richting Xhaka en Shaqiri
© NOS
Servië
Servië
2 - 3
Zwitserland
Zwitserland

Op sociale media concluderen sprekers van de Servische taal dat Stojkovic na de 2-1 van Servië riep: 'Ik neuk jullie Shiptar-moeders.' Het woord 'shiptar' wordt gezien als een scheldwoord voor Albanezen. Bij Zwitserland spelen met Granit Xhaka en Xherdan Shaqiri twee spelers van Albanese komaf.

Eerder in de wedstrijd opende Shaqiri de score, waarna hij de Servische supporters opzocht en zijn vinger op zijn mond legde. De spelmaker provoceerde de Serviërs ook al op het WK 2018, door het gebaar van de Albanese adelaar te maken na een doelpunt tegen dezelfde ploeg.

Dat de wedstrijd beladen was, blijkt ook uit het aantal kaarten dat werd toegekend. Scheidsrechter Fernando Rapallini gaf elf gele kaarten, waarvan zeven voor Servië en vier voor Zwitserland. Sinds de finale van 2010 tussen Nederland en Spanje (veertien gele kaarten) werd niet zo vaak geel uitgedeeld in een WK-wedstrijd.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Wereldkampioenschap

Stand Groepsfase Groep G Wereldkampioenschap 2022 Qatar

Wereld

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Brazilië
3
2
0
1
3-1
+2
6
2
Zwitserland
3
2
0
1
4-3
+1
6
3
Kameroen
3
1
1
1
4-4
0
4
4
Servië
3
0
1
2
5-8
-3
1
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO. Nu 50% korting op VI PRO. De eerste 3 maanden voor slechts €4,99

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.