Bondscoach Renard stapt op bij Marokko

Reacties

Hervé Renard heeft ontslag genomen als bondscoach van Marokko. De vijftigjarige Fransman had nog een doorlopend contract tot medio 2022, maar heeft besloten op te stappen.

Bondscoach Renard stapt op bij Marokko

In februari 2016 werd Renard aangesteld als bondscoach van De Leeuwen van de Atlas. Hij leidde het Marokkaanse elftal voor het eerst in twintig jaar weer naar het WK, dat uiteindelijk teleurstellend verliep. Marokko kwam in een zware poule terecht en werd in de groepsfase uitgeschakeld. Vervolgens ging het vizier op het toernooi om de Afrika Cup.

Daar gold Marokko deze zomer als één van de topfavorieten, maar die verwachtingen wist de ploeg van Renard niet waar te maken. Benin schakelde Marokko verrassend uit in de achtste finales. Sindsdien waren er al veel geruchten over een vertrek van de Fransman en zondag heeft hij dat officieel bevestigd.

'Ik ben trots op wat we bereikt hebben, maar het is tijd voor mij om dit lange en prachtige hoofdstuk af te sluiten. Niet zonder emoties of verdriet, maar het is een onvermijdelijke beslissing die ik al ver voor het Afrika Cup-toernooi heb genomen', legt hij via zijn Twitter-pagina uit.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Marokko
Meer over Marokko
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.