Bondscoach prijst Ziyech de hemel in: 'Geef hem liefde en vertrouwen'

Reacties

Walid Regragui kan zijn geluk niet op met Hakim Ziyech als een van de smaakmakers in zijn elftal. De Marokkaanse bondscoach sprak na de stunt tegen België vol lof over de 29-jarige buitenspeler, die volgens Regragui allesbehalve een enfant terrible is.

Bondscoach prijst Ziyech de hemel in: 'Geef hem liefde en vertrouwen'
© Pro Shots
België
België
0 - 2
Marokko
Marokko

Regragui heeft de juiste snaar geraakt bij Ziyech, die onder deze bondscoach zijn interlandcarrière hervat heeft. De succestrainer van de Marokkanen merkt dat de ex-Ajacied nog regelmatig moet vechten tegen de beeldvorming. Dat is ten onrechte, volgens Regragui. 'Er wordt vaak over hem gesproken alsof hij een probleemgeval is. Maar geef hem liefde en vertrouwen, dan is hij bereid te sterven voor je. Ik geef hem dat en hij betaalt mijn vertrouwen terug.'

Ziyech was tegen België een van de uitblinkers aan Marokkaanse zijde. De Chelsea-speler gaf de assist bij de 0-2 van Zakaria Aboukhlal en werd door de FIFA uitgeroepen tot Man van de Wedstrijd. Kunnen we nog meer verwachten van Ziyech dit WK? Regragui denkt van wel. Met vier punten uit twee duels gaat Marokko voorlopig aan de leiding in Groep F.

'Met onze kwaliteiten kunnen we iets moois neerzetten. Ik zeg niet dat we een fantastisch team hebben, maar het is lastig om ons te verslaan. Jammer genoeg hebben we alleen veel blessures gehad', aldus de bondscoach, die vlak voor de aftrap tegen België doelman Bono geblesseerd zag afhaken.

Wereldkampioenschap

Stand Groepsfase Groep F Wereldkampioenschap 2022 Qatar

Wereld

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Marokko
3
2
1
0
4-1
+3
7
2
Kroatië
3
1
2
0
4-1
+3
5
3
België
3
1
1
1
1-2
-1
4
4
Canada
3
0
0
3
2-7
-5
0
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis onze exclusieve WK-special (t.w.w. €9,99) bij een maandelijks opzegbaar abonnement.

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.