Bondscoach Martínez stellig: 'Lukaku moet weg bij Man United'

Reacties

Roberto Martínez hoopt dat Romelu Lukaku deze zomer een transfer maakt. De Belgische bondscoach vindt dat de 26-jarige spits moet vertrekken bij Manchester United.

Bondscoach Martínez stellig: 'Lukaku moet weg bij Man United'

Lukaku heeft een teleurstellend seizoen achter de rug in Engeland. De beresterkte spits verloor onder Ole Gunnar Solskjaer zijn basisplaats en lijkt ook volgend seizoen niet de nummer één in de spits te worden. Marcus Rashford is hem voorbij in de pikorde. Bij het nationale elftal van België liet Lukaku nog maar eens zien wat hij in huis heeft, maar zijn gebrek aan speeltijd bij United baart bondscoach Martínez wel zorgen.

'Het is duidelijk dat hij moet vertrekken bij Manchester United', reageert de Spanjaard tegenover Het Laatste Nieuws. 'Dat zou een goede zaak zijn voor beide partijen. Het is nu zaak dat Romelu de juiste club vindt', aldus de bondscoach, die Lukaku vooralsnog wél het volledige vertrouwen geeft. Dat is ook niet zo gek: de spits was in zijn laatste 21 interlands goed voor 25 doelpunten.

Internazionale
De kans is groot dat Martínez zijn zin krijgt. Lukaku wordt de afgelopen maanden nadrukkelijk in verband gebracht met een transfer naar Internazionale. Antonio Conte wilde hem in 2017 al graag naar Chelsea halen en waagt als nieuwe trainer van Inter nu nog een poging. De goalgetter moet in Milaan de opvolger worden van Mauro Icardi.

Dan zal United wel wat water bij de wijn moeten doen, The Red Devils betaalden 85 miljoen euro aan Everton voor Lukaku en zullen niet al te veel verlies willen maken. Aan de andere kant drukt het salaris van Lukaku op de begroting en kan United het geld goed gebruiken voor de geplande renovatie van de selectie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.