Bondscoach Luis Enrique met torenhoge motivatie naar Spanje

Reacties

Na een jaar van relatief veel rust rond Luis Enrique werd hij maandag gepresenteerd als de nieuwe bondscoach van Spanje. De ex-trainer van Barcelona, Celta de Vigo en AS Roma gaat het avontuur met de nationale ploeg met veel plezier aan.

Bondscoach Luis Enrique met torenhoge motivatie naar Spanje

Luis Enrique nam na het seizoen 2016/17 afscheid van Barça en koos voor een periode rust na alle hectiek rond het trainerschap. In een kort interview met Sports Four laat Luis Enrique weten dat hij uitkijkt naar zijn nieuwe klus. 'Ik zal niet zeggen dat het een droom was, maar ik heb altijd wel met de gedachte gespeeld om bondscoach te worden.'

'Ik heb de kans gekregen om voor mijn land te spelen en te genieten in het shirt van Spanje, nu kan ik mijn enthousiasme als coach laten zien', gaat de Spanjaard verder. 'Mijn motivatie is torenhoog, ik heb zin om te beginnen.'

Het nationale elftal van Spanje kende een roerige periode voor de aanstelling van Luis Enrique. Julen Lopetegui werd kort voor de start van het WK ontslagen, omdat hij de Spaanse bond te laat op de hoogte stelde van zijn onderhandelingen met Real Madrid. Fernando Hierro nam de honneurs waar op het mondiale eindtoernooi, maar Spanje werd al in de achtste finale uitgeschakeld door gastland Rusland.

Volgens het huidige schema speelt Spanje de eerstvolgende wedstrijd in de Nations League tegen Engeland op 8 september. Het ligt echter in de lijn der verwachtingen dat de Spanjaarden eerst nog enkele oefeninterlands spelen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.