Bondscoach Löw looft jonkies en is blij met Younes

Reacties

Duitsland won zondagavond met 3-1 van Kameroen, wat ruim voldoende was voor een plek in de halve finale van de strijd om de Confederations Cup. Bondscoach Joachim Löw is tevreden met de inbreng van zijn jonge ploeg in Rusland.

Bondscoach Löw looft jonkies en is blij met Younes

De regerend wereldkampioen besloot grote namen als Manuel Neuer, Thomas Müller en Toni Kroos thuis te laten voor het opwarmertje voor het WK in Rusland. Hierdoor krijgen spelers als Kerem Demirbay, Marvin Plattenhardt en Timo Werner de kans om te schitteren in het shirt van de nationale ploeg. Vooralsnog een succesvolle insteek, want Duitsland plaatste zich als groepswinnaar voor de halve finale.

Geweldige prestatie
Löw is op de persconferentie na het duel met Kameroen dan ook lyrisch over zijn spelersgroep. 'Ik ben trots en vol lof dat we de halve finale bereikt hebben. De spanning was te voelen in de jonge spelersgroep. Het was alles of niets, halve finale of zelfs uitschakeling. Ondanks dit alles hebben we iets geweldigs bereikt met dit team. Ik heb ontzettend veel respect voor mijn spelers.'

In de halve finale staat Duitsland tegenover de nummer twee van Groep A: Mexico. Het land, met PSV'ers Andrés Guardado en Hirving Lozano in de gelederen, is geen prettige tegenstander, zo vindt Löw. 'Het is een naar team om tegen te spelen. Het zal een interessante ontmoeting worden, waar we veel energie in moeten steken.' Dit gebeurt mogelijk met Ajacied Amin Younes, die tegen Kameroen zijn eerste speelminuten in de strijd om de Confederations Cup kreeg.

Löw was erg te spreken over de vleugelspeler, die tegen de Afrikanen tien minuten voor tijd in het veld kwam. 'Amin had een paar geweldige acties in huis. Het is belangrijk voor mij dat iedereen in het wedstrijdritme blijft.' Younes speelde voor het eindtoernooi in Rusland al twee interlands voor Duitsland, waarin hij één keer scoorde.

Keeper
Onder de lat bij Duitsland blijft Marc-Andre ter Stegen de eerste keuze. Dit bevestigde Löw zondag na de wedstrijd. De Duitsers begonnen met doelman Bernd Leno aan het toernooi, maar de goalie ging tegen Australië twee keer opzichtig in de fout en werd daarna gepasseerd. Ter Stegen keepte tegen Chili en Kameroen en zal dit ook in de eindfase van het toernooi doen.

Donderdag (aftrap 20.00 uur) staat Duitsland - Mexico op het programma.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.