Bondscoach Kroatië over Oranje: 'Misschien wel de zwaarste tegenstander'

Reacties

Bondscoach Zlatko Dalic van Kroatië kijkt uit naar de ontmoeting met het Nederlands elftal in de halve finale van de Final Four van de Nations League. De Kroaten spelen op 14 juni in De Kuip tegen Oranje.

Bondscoach Kroatië over Oranje: 'Misschien wel de zwaarste tegenstander'
© Pro Shots

Wesley Sneijder koppelde Oranje woensdag tijdens de loting van de halve finales aan Kroatië, derde op het afgelopen WK in Qatar. De andere halve finale gaat tussen Spanje en Italië (15 juni in Enschede). 'We treffen de misschien wel zwaarste tegenstander', zei Dalic tegen Kroatische media.

'Het stadion zal uitverkocht zijn, Nederland heeft een nieuwe bondscoach en ze hebben een fantastisch team. Vooral de verdediging is erg sterk en ze hebben jonge, krachtige spelers. Maar ik verwacht ook dat onze supporters van zich laten horen tijdens de wedstrijd en dat ze ons steunen', vertelde de Kroatische keuzeheer.

Dalic ziet geen grote favoriet voor de Final Four in Nederland. 'Alle deelnemers behoren qua niveau tot de toptien van de wereld. Natuurlijk willen we de finale halen, dat is ons doel. We gaan voor de overwinning', besluit de bondscoach, die in 2017 aantrad en een jaar later met Kroatië de WK-finale verloor in Rusland.

Bekijk hier al onze video's
Meer Kroatië
Meer over Kroatië
Meer UEFA Nations League
Meer over UEFA Nations League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.