Bondscoach hint op speeltijd voor Neres na tegenvaller tegen Panama

Brazilië stelde zaterdag teleur met een 1-1 gelijkspel in de oefeninterland tegen Panama. Bondscoach Tite was logischerwijs niet tevreden met de uitslag, maar maakte zich verder weinig zorgen om zijn ploeg. De keuzeheer liet Ajacied David Neres nog op de bank. De kans is wel groot dat de aanvaller dinsdag tegen Tsjechië wel minuten gaat maken.

'Dit is natuurlijk een slecht resultaat', zei Tite tegen ESPN. 'We voldeden niet aan de verwachtingen. In de tweede helft was het wat beter na een paar wissels. In de rust hebben we ons een beetje kunnen herpakken, maar daarvoor was het simpelweg niet goed genoeg.'

Tite benadrukte dat hij druk bezig is met het vinden van de juiste formatie voor het toernooi om de Copa América komende zomer. 'Het zou vreemd zijn als we de wedstrijd tegen Panama zouden aangrijpen om een show te geven. Ik wil nu jonge spelers de kans geven om zich te laten zien. We waren over de hele wedstrijd gezien redelijk. Niet geweldig, maar ook niet heel slecht. In die fase zitten we. We veranderen continu en worden geleidelijk aan beter terwijl andere spelers zich mogen laten zien.'

Neres lijkt zich dus te mogen opmaken voor zijn interlanddebuut in de wedstrijd tegen Tsjechië van dinsdag, maar ook op het middenveld wil Tite schuiven. 'Ik had verwacht dat we creatiever zouden zijn', zei Tite. 'Het middenveld heeft een aanpassing nodig, daar stond het nog niet goed. We moeten de aanvallers beter zien te bereiken. Als we naar het toernooi om de Copa América gaan, moeten we er staan. Dan spelen de spelers met de meeste kwaliteiten en met de beste conditie, maar nu kan ik nog experimenteren.'