Bom is gebarsten: Barcelona wil dat Dembélé zo snel mogelijk vertrekt

Reacties

Het hoge woord is eruit: Ousmane Dembélé zal niet zijn aflopende contract bij Barcelona verlengen. De Catalanen willen de buitenspeler nu zo snel mogelijk verkopen.

Bom is gebarsten: Barcelona wil dat Dembélé zo snel mogelijk vertrekt
© Pro Shots

'We begrijpen dat Dembélé hier niet verder wil, wij hebben hem daarop onze beslissing medegedeeld', vertelt directeur Mateu Alemany via de officiële kanalen van Barcelona. 'We willen alleen spelers die zich volledig inzetten. We hebben hem verteld dat hij zo snel mogelijk de club moet verlaten.'

De 24-jarige Dembélé maakt al geen deel meer uit van de wedstrijdselectie van Barcelona voor het Copa del Rey-duel bij Athletic Bilbao van donderdagavond. 'In zes maanden tijd hebben we verschillende aanbiedingen gedaan', verzucht Alemany.

Hoofdtrainer Xavi liet woensdag tijdens een persconferentie al weten dat het donderdag D-Day zou worden aangaande Dembélé. 'We bevinden ons met Dembélé in een complexe en lastige situatie. Hij moet zijn contract verlengen. Of we moeten een oplossing zoeken', klonk het toen dreigend.

Contractsoap 
'Er is vijf maanden lang gewerkt om zijn contract open te breken', sprak Xavi toen. 'Nu is het tijd om aan het clubbelang te denken. We zitten in een lastige situatie en er moest naar een oplossing gezocht worden.'

Lang leek Barça eruit te kunnen komen met Dembélé. Aanvankelijk wilde de international van Frankrijk salaris inleveren en leek een contractverlenging nabij. De aanvaller veranderde echter van gedachten en wilde meer verdienen, maar van bijtekenen kwam het destijds niet.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.