Bologna kan Schouten nu dan toch presenteren

Reacties

De laatste plooien zijn gladgestreken. Jerdy Schouten is officieel speler van Bologna. De middenvelder verbindt zich voor vijf seizoenen aan de Serie A-club.

Bologna kan Schouten nu dan toch presenteren

De overgang van Excelsior naar Bologna kreeg donderdag een soap-achtige wending. De Italiaanse club meldde al een akkoord, terwijl de partijen de onderhandelingen nog moesten afronden. De puntjes op de i werden vrijdagochtend gezet, waarna niets de presentatie van Schouten 's middags meer in de weg staat.

Met de transfer is een bedrag van ongeveer drie miljoen euro gemoeid. Tussen Bologna en Excelsior zijn afspraken gemaakt over bonussen en een doorverkooppercentage. Voor de Rotterdammers is het de grootste uitgaande transfer ooit. Schouten heeft zich al aangesloten bij de selectie van Bologna die zich momenteel in een trainingskamp voorbereidt op het nieuwe seizoen.

De 22-jarige Schouten stond ook in de belangstelling van andere clubs, maar besloot al snel dat de Serie A zijn voorkeur had. 'Dat staat los van direct spelen, waar iedereen altijd gelijk over begint. Gewoon de mogelijkheden zien om als voetballer stappen te maken, daar gaat het hem om. En vergis je niet, hij eist de bal op en weet wat hij er mee wil doen', legde zijn zaakwaarnemer Frank Schouten al uit in gesprek met VI.

Duurste uitgaande transfers ooit van Excelsior:

Speler Club Transfersom
Jerdy Schouten Bologna 3
Mike van Duinen PEC Zwolle 0,75
Mounir El Hamdaoui Tottenham Hotspur 0,75
Danny Buijs FC Groningen 0,75
Jordan Botaka Leeds United 0,67

Bedragen in miljoenen euro's

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.