Bojan dankt Rijkaard bij definitieve afscheid als profvoetballer

Reacties

Bojan Krkic zette donderdag officieel een punt achter zijn loopbaan. Daarbij richtte hij onder andere het woord tot Frank Rijkaard.

Bojan dankt Rijkaard bij definitieve afscheid als profvoetballer
© Imago

'Ik wil het einde van een tijdperk bekendmaken, van het profvoetbal, waarvoor ik me oneindig dankbaar voel', zei de voormalig Ajacied in een persconferentie van de club waar hij groot werd: Barcelona. 'In mijn huidige situatie, twaalf jaar weg van huis, ben ik professioneel gezien voldaan. Ik voelde dat het tijd was om dicht bij mijn familie te zijn.'

In zijn laatste woorden als prof had Krkic, voor het laatst actief bij Vissel Kobe in Japan, speciale aandacht voor Frank Rijkaard. 'De coach die mij het meest heeft getekend was Frank Rijkaard, niet alleen door mij te laten debuteren maar ook door mij te laten groeien.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Carrière
Bojan speelde verspreid over de hele wereld meer dan vierhonderd wedstrijden in clubverband en speelde één interland voor Spanje. De aanvaller won flink wat prijzen met Barcelona, maar toch zal er gevonden worden dat Bojan zijn potentie niet volledig heeft waargemaakt. Als jeugdspeler snelde zijn reputatie als doelpuntenmachine hem vooruit. Naar verluidt zou hij duizend doelpunten hebben gemaakt in de jeugdopleiding van Barça.

Uiteindelijk speelde hij 163 wedstrijden in de hoofdmacht van de Catalanen, maar er zat geen stijgende lijn in zijn carrière. Na te zijn verkocht aan AS Roma werd Bojan verhuurd aan AC Milan, waarna Barça hem terugkocht. Kort daarna werd de aanvaller verhuurd aan Ajax, waarmee hij kampioen van Nederland werd en nog speelde tegen Barça in de Champions League.

Toch kon Bojan geen potten breken in de Eredivisie en werd hij na het seizoen 2013/14 definitief verkocht door Barcelona, aan Stoke City. Vervolgens speelde de Spanjaard nog voor 1. FSV Mainz 05, Alavés, Impact de Montréal en dus Vissel Kobe.

{"title":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","titleMobile":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:5e9d6612-8d73-4c52-9042-dc628c0ede1a","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO.","textMobile":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO."}
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.