Boëtius en St. Juste in staking bij Mainz na verbanning ploeggenoot

Reacties

Jean-Paul Boëtius, Jeremiah St. Juste en hun teamgenoten van FSV Mainz 05 zijn woensdag in staking gegaan. De spelers van de Bundesliga-club weigerden te trainen nadat de club besloot Ádám Szalai niet langer met de groep te laten trainen.

Boëtius en St. Juste in staking bij Mainz na verbanning ploeggenoot
© Pro Shots

Szalai, die zijn goals eerder voor onder meer Schalke 04 en 1899 Hoffenheim maakte, komt sinds 2019 uit voor FSV Mainz 05. Bij die club speelde hij in 2010 ook al eens op huurbasis. De 32-jarige Hongaarse aanvaller werd de afgelopen week op non-actief gezet. Volgens Kicker zou het gaan om een ruzie met coach Achim Beierlozer. Andere bronnen melden weer dat Szalai boos zou zijn geworden nadat salarissen werden gekort vanwege de coronacrisis. 'Ádám maakt geen deel meer uit van de sportieve plannen van de club. We zijn van mening dat het daarom zinvol is voor hem om op zoek te gaan naar een andere club', liet sportief directeur Rouven Schröder weten.

Hoewel Szalai dus alleen nog apart mocht trainen, kwam hij woensdag wel gewoon naar de groepstraining toe. Toen gesteld werd dat hij niet mee mocht doen, besloot de gehele groep de training over te slaan als steun richting de Hongaar, die ontbrak bij de eerste Bundesliga-wedstrijd van het seizoen tegen RB Leipzig.

De club kwam woensdagavond met een statement: 'De training van het eerste team op woensdag is niet doorgegaan. De reden was emotionele discussie binnen het team rondom Szalai, van wie het niet de bedoeling was dat hij mee zou trainen met de groep. De directie van de club gaat dit eerst intern bespreken, waarna donderdag om 13.00 uur een verklaring zal volgen tijdens de persconferentie voor het thuisduel met VfB Stuttgart van aankomende zaterdag

Spelersprofiel

Á. Szalai


Geboortedatum:
9 december 1987
Leeftijd:
36
Geboorteplaats:
Budapest
Nationaliteit
Hongarije
Lengte:
1,93 m
Gewicht:
93 kg
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.