Boateng negeert transferadvies Hoeness: 'Ik ben nog steeds on fire'

Reacties

Jérôme Boateng is niet van plan Uli Hoeness zijn zin te geven. De clubpresident van Bayern München raadde de dertigjarige Duitse verdediger onlangs aan zijn heil elders te zoeken, maar Boateng is helemaal niet van plan München te verlaten.

Boateng negeert transferadvies Hoeness: 'Ik ben nog steeds on fire'

Loopt het huwelijk tussen Boateng en Bayern na acht jaar op de klippen? De Duitse verdediger speelde sinds 2011 bijna driehonderd wedstrijden voor de Rekordmeister, maar vooral sinds de winterstop van het afgelopen seizoen is de 76-voudig international niet meer verzekerd van een basisplaats. Coach Niko Kovac liet Boateng in de grote wedstrijden tegen Borussia Dortmund, RB Leipzig en Liverpool van begin tot eind op de bank. Ook in de kampioenswedstrijd tegen Eintracht Frankfurt en de bekerfinale tegen RB Leipzig bleef de verdediger zitten waar hij zat.

Boateng deed tijdens de festiviteiten weinig moeite om zijn teleurstelling te verbergen en Hoeness raadde hem aan, ondanks een contract tot medio 2021, een andere club te zoeken. 'Hij is denk ik ook toe aan een nieuwe uitdaging. Hij oogt als een vreemdeling', zei Hoeness. Maar Boateng is helemaal niet van plan te vertrekken. 'Ik ga hier zeker niet vluchten', stelt Boateng tegenover Kicker. 'Ik begon niet goed, maar ik heb me goed opgericht en hersteld. Daarna werd ik bij bepaalde wedstrijden onterecht op de bank gelaten. Waarom was ik degene die geslachtofferd werd?'

Paris Saint-Germain
De teleurstelling voor de Duitse verdediger begon al voor het seizoen met het stuklopen van een transfer naar Paris Saint-Germain. 'Met mijn hoofd was ik al weg. Als je zo'n mooie aanbieding krijgt, er wordt een mooi bedrag voor je betaald en ineens krijg je een 'nee' te horen, doet dat iets met je', blikt Boateng terug. Bayern München wilde hem namelijk toch niet laten gaan in augustus.

Ondanks het vervelende seizoen, waarin hij tot twintig Bundesliga-duels kwam, wil Boateng volgend seizoen wel weer vol voor zijn kans bij Bayern gaan. 'Ik ben nog steeds on fire. Ik wil er in het nieuwe seizoen vol voor gaan en ik kan me voorstellen dat het gewoon bij Bayern is. Ik ren nergens voor weg. Situaties kunnen snel veranderen', zo weet de dertiger, die dit seizoen ook slecht nieuws kreeg van bondscoach Joachim Löw. Na 76 interlands was hij niet meer nodig bij de nationale ploeg.

Spelersprofiel

J. Boateng


Geboortedatum:
3 september 1988
Leeftijd:
35
Geboorteplaats:
Berlin
Nationaliteit
Duitsland
Lengte:
1,92 m
Gewicht:
90 kg
Huidige club:
Salernitana
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.