Boateng afgeknapt op voetbal: 'Hoeveel jongens vinden het nog leuk?'

Reacties

Kevin-Prince Boateng is de afgelopen jaren het plezier in de sport voor een groot deel kwijtgeraakt. De 32-jarige aanvaller wisselde de clubs in rap tempo af, maar vond nergens echte vreugde. Ook bij de jongere generatie voetballers vindt Boateng nauwelijks aansluiting. De manier waarop zij hun sportieve leven en privéleven invullen staat hem tegen, zegt Boateng.

Boateng afgeknapt op voetbal: 'Hoeveel jongens vinden het nog leuk?'
© Pro Shots

In een interview met BILD geeft de geboren Duitser aan dat hij de echte identiteit van de voetballerij heeft ontdekt. 'De sport is een bedrijf en de spelers zijn getallen. Als je de strijd zelf niet opgeeft, vervangen ze je gewoon. Zo simpel is het. Enige loyaliteit bestaat niet meer en dat is wel treurig', constateert Boateng. Hij is benieuwd hoeveel spelers het met hem eens zijn.

'Je zou eigenlijk eens een enquête moeten houden om te weten te komen hoeveel spelers het nog altijd leuk vinden om te trainen en te spelen. Het is een baan voor professionals geworden. De druk die erbij komt kijken is reusachtig en leidt ook tot depressies. Er zijn nog wel momenten dat ik het naar mijn zin heb, maar ook momenten waarop dat niet het geval is', zegt Boateng.

De voormalig Ghanees international loopt inmiddels al vijftien jaar mee op de velden. Hij debuteerde ooit bij Hertha BSC en verdiende zijn brood daarna in Engeland (Tottenham Hotspur, Portsmouth), Duitsland (Borussia Dortmund, Schalke 04, Eintracht Frankfurt), Italië (AC Milan, Sassuolo) en Spanje (Las Palmas en Barcelona). Sinds afgelopen zomer staat hij onder contract bij Fiorentina.

De laatste jaren behoorde Boateng tot de nestors binnen de selectie. Daarbij viel het hem op dat de jongste teamgenoten er een andere leefstijl op nahouden. 'Ze doen te weinig met hun talent. En ik kan het weten, want ik heb het meerdere keren vergooid. Sommige jongens rijden op hun negentiende rond in een Mercedes en zijn al zó getalenteerd, dat ze niets meer doen om beter te worden', merkt Boateng.

'Ze doen geen extra trainingen, ze doen niets. Ze zijn bezig met hun PlayStation en hun Instagram-account. Ze zijn de laatsten die aankomen op de training en de eersten die weer vertrekken. Ik denk echt dat de voetballerij veranderd is, zoals de maatschappij dat ook is.'

{"title":"Kies bij welkomstactie: wint Feyenoord of NEC de beker?","titleMobile":"Kies bij welkomstactie: wint Feyenoord of NEC de beker?","odd":"100.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:897b0283-8797-432c-9631-8a6f68fce3a8","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"TOTO pakt voor de finale om de TOTO KNVB Beker uit met een prachtige welkomstactie (24+).","textMobile":"TOTO pakt voor de finale om de TOTO KNVB Beker uit met een prachtige welkomstactie (24+)."}
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Fiorentina
Meer over Fiorentina
Meer Serie A
Meer over Serie A
Meer K. Boateng
Meer over K. Boateng
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.