Boadu en Stengs debuteren in selectie Nederlands elftal

Reacties

Ronald Koeman heeft de selectie van het Nederlands elftal voor de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Noord-Ierland en Estland bekendgemaakt. Met Calvin Stengs en Myron Boadu kiest de bondscoach voor twee debutanten in zijn 25-koppige keurkorps.

Boadu en Stengs debuteren in selectie Nederlands elftal
© Pro Shots

Door de blessures van Matthijs de Ligt, Donyell Malen, Steven Bergwijn en Memphis Depay moest Koeman dit keer puzzelen bij het samenstellen van zijn selectie. Uiteindelijk bleken Juventus-verdediger De Ligt, die midweeks nog ontbrak in het Champions League-duel met Lokomotiv Moskou, en de met hamstringklachten kampende Olympique Lyon-aanvalsleider Memphis voldoende fit om geselecteerd te worden, maar Malen en Bergwijn zijn er niet bij.

Behalve Stengs en Boadu, die een geweldig seizoen beleven bij AZ, is ook Wout Weghorst opgeroepen door Koeman. De spits presteert al ruim een jaar indrukwekkend bij zijn club VfL Wolfsburg, maar viel bij Oranje sinds juni 2018 buiten de boot omdat de bondscoach de voorkeur gaf aan Luuk de Jong als pinchhitter. Nu is zowel De Jong als Weghorst opgeroepen. PSV-talent Mo Ihattaren, die onlangs voor Nederland koos, is er na overleg met Koeman nog niet bij.

Met name voor Boadu zal de uitnodiging voor het Nederlands elftal als een verrassing komen, want de spits maakte in tegenstelling tot Stengs en Weghorst geen deel uit van de voorselectie. Donderdag maakte hij nog zijn twaalfde en dertiende goal van het seizoen voor AZ tegen FC Astana. 'Of ik erbij moet, is niet aan mij. Dat is aan Koeman. Ik probeer het hem gewoon zo lastig mogelijk te maken', zei hij na afloop.

Oranje speelt op 16 november de cruciale kwalificatiewedstrijd in en tegen Noord-Ierland. Drie dagen later is Estland de tegenstander.

Volledige selectie Oranje:

Doel: Jasper Cillessen (Valencia), Jeroen Zoet (PSV), Kenneth Vermeer (Feyenoord)

Verdediging: Patrick van Aanholt (Crystal Palace), Nathan Aké (AFC Bournemouth), Daley Blind (Ajax), Virgil van Dijk (Liverpool), Denzel Dumfries (PSV), Stefan de Vrij (Internazionale), Matthijs de Ligt (Juventus), Joël Veltman (Ajax)

Middenveld: Donny van de Beek (Ajax), Frenkie de Jong (Barcelona), Davy Pröpper (Brighton & Hove Albion), Marten de Roon (Atalanta Bergamo), Kevin Strootman (Olympique Marseille), Georginio Wijnaldum (Liverpool)

Aanval: Ryan Babel (Galatasaray), Steven Berghuis (Feyenoord), Luuk de Jong (Sevilla), Memphis Depay (Olympique Lyon), Quincy Promes (Ajax), Calvin Stengs (AZ), Myron Boadu (AZ), Wout Weghorst (VfL Wolfsburg)

Analyse: Waarom Calvin Stengs de nieuwe rechtsbuiten van Oranje wordt
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Nederland
Meer over Nederland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.