Boadu benoemt eigen zwakte: 'Het ziet er niet uit, vindt mijn zaakwaarnemer'

Reacties

AZ-spits Myron Boadu is een redelijk complete aanvaller, maar één onderdeel van het spelletje is nog voor behoorlijk wat verbetering vatbaar. Dat weet hij na zijn glansrol tegen Heracles Almelo zelf als geen ander, terwijl ook zijn trainer Arne Slot het minpunt benoemde.

Boadu benoemt eigen zwakte: 'Het ziet er niet uit, vindt mijn zaakwaarnemer'
© Pro Shots
Heracles Almelo
Heracles Almelo
1 - 2
AZ
AZ

De oefenmeester was overigens vooral opgelucht dat AZ niet wéér een voorsprong weggaf. 'Ik zag vandaag wel weer het patroon van een echte AZ-wedstrijd', grijnsde Slot bij FOX Sports. 'We kregen ik-weet-niet-hoeveel kansen op de 0-3, maar die maakten we niet. Daarna valt die tegengoal uit een standaardsituatie en dan wordt het toch weer spannend. Al hebben we daarna eigenlijk geen kansen weggegeven, op wat 'oeh-ah-momenten' na. Maar: nog niet zo heel lang geleden gingen die 'oeh-ah-momenten' er dan in.'

Slot had ook lovende woorden over voor Boadu. 'Voor een spits is het lekker als je scoort, maar zeker als je in een mindere periode hebt gezeten, zoals Myron. Dat hij de 0-2 met zijn verkeerde been zo overtuigend binnenschiet, toont aan dat hij een echte spits is. Maar dat is niets nieuws, hij is gewoon een heel goede speler.' Slot sloot echter af met een knipoog richting Boadu: 'Alleen koppen, daar is-ie niet zo geweldig in.' Daarmee doelde hij op een vroege kopkans voor de spits, die zag hoe Heracles-keeper Michael Brouwer redding bracht.

Altijd lachen
Ook FOX-analyticus Ronald de Boer constateerde in de studio dat koppen blijkbaar een zwak punt is van Boadu, die daar lachend op reageerde. 'Ohh, wat zei Ronald?! Kop ik 'm niet goed?! Mag ik die kans terugzien?', knipoogde hij. 'Nee hoor, ik ben inderdaad geen kopper, dus dit was voor mijn doen een goede kopbal, haha. Misschien moet Ronald het me leren. Ik ben er al elke dag mee bezig, samen met mijn ploeggenoot Pantelis Hatzidiakos, want dat moet van mijn zaakwaarnemer. Die vindt ook dat het er niet uitziet, hoe ik kop.'

Boadu kon dus eindelijk weer juichen, nadat hij de afgelopen weken vooral op de bank zat en zijn plek moest afstaan aan Albert Gudmundsson. Hij ging echter geen moment bij de pakken neerzetten, zo verzekerde hij. 'Het ging wat minder, maar Myron Boadu ga je altijd zien lachen', zo sprak hij ter afsluiting over zichzelf in de derde persoon enkelvoud.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.