Blunderende Leverkusen-keeper diep door het stof na verloren bekerfinale

Bayer Leverkusen-keeper Lukás Hrádecky zal slecht slapen na de bekerfinale van zaterdagavond. Hij ging flink in de fout in de met 2-4 verloren eindstrijd tegen Bayern München en voelt zich dan ook schuldig.

Bayern kwam in de finale om de DFB Pokal al vroeg op een 0-2 voorsprong. David Alaba scoorde uit een vrije trap en Serge Gnabry schoot beheerst raak na eerder balverlies van Julian Baumgartlinger. In de tweede helft leek Leverkusen de rug wat te rechten, maar een blunder van Hrádecky zorgde voor een onoverbrugbare tussenstand.

'Het ging beter na die twee vroege goals van Bayern, maar met mijn fout verpestte ik alles', is Hrádecky eerlijk in gesprek met ARD. De goalie tastte volledig mis op een poging van afstand van bekertopscorer Robert Lewandowski (zie video onder). Hrádecky liet de inzet glippen, waardoor het 0-3 werd in de finale. Leverkusen scoorde nog tweemaal in de tweede helft, maar spannend werd de finale in Berlijn niet meer.

Trainer Peter Bosz zag wel degelijk kansen voor zijn team. Op de afsluitende persconferentie keek hij terug op een finale waar meer in had gezeten. 'Onze eindpass was niet goed, daarom werden we niet gevaarlijk. In de tweede helft deden we het beter, maar we benutten onze kansen niet. Als een team hebben we niet geleverd wat we kunnen leveren. Op de cruciale momenten was Bayern beter en meer ervaren, daarom hebben ze gewonnen.'

De ervaren verdediger Lars Bender zag veel misgaan om hem heen. Bij Sky vertelde hij: 'We zaten vanaf het begin niet in de wedstrijd. We misten moed, vertrouwen en ervarenheid. Als je dan niet alles geeft, wordt het heel erg moeilijk in zo'n finale. We hadden wel onze momenten, maar daar deden we uiteindelijk niets mee.'

Voor Bosz was het de vijfde mislukte poging om een finale te winnen, na de verloren nationale bekerfinales met Heracles Almelo (2012) en Maccabi Tel Aviv (2016), de verloren Europa League-eindstrijd met Ajax (2017) en de verloren strijd om de Duitse Super Cup met Borussia Dortmund (2017).