Blunder Schmeichel helpt Pedro aan heldenrol bij Chelsea

Reacties

Chelsea heeft zich als laatste geplaatst voor de halve finale van de strijd om de FA Cup. Invaller Pedro maakte het verschil in de verlenging tegen Leicester City (1-2).

Blunder Schmeichel helpt Pedro aan heldenrol bij Chelsea

Álvaro Morata maakt een moeizame tijd door bij Chelsea. De Spanjaard verpietert op de bank bij The Blues, waarbij de rol op het tweede plan ook ten koste gaat van zijn productiviteit. Voor de oefeninterlands van Spanje is hij ook niet uitgenodigd. Desondanks achtte manager Antonio Conte het opportuun om Morata in de basis te laten beginnen in de FA Cup-kwartfinale tegen Leicester City.

Deze keuze betaalde zich uit. Want juist Morata brak kort voor rust de ban namens Chelsea als eindpunt van een scherpe counter. De Spanjaard toonde zich na een dieptepass van Willian de koele goalgetter die hij zich de laatste tijd niet had getoond. Met zijn goal brak hij met de negatieve reeks van dertien duels zonder treffer.

Door de achterstand gedwongen voerde Leicester City na rust de druk op. The Foxes slaagden er aanvankelijk niet in Chelsea echt te verontrusten, al ontsnapten de gasten vroeg in de tweede helft wel bij een flinke kans van Jamie Vardy. De Engelse spits revancheerde zich een kwartier voor tijd door de gelijkmaker op het scorebord te brengen. Nadat tot twee keer toe een poging van Leicester was gestrand op Chelsea-doelman Willy Caballero sloeg Vardy wel toe in de scrimmage: 1-1.

Zowel Vardy als Morata had in de slotfase een uitgelezen kans de hoofdrol naar zich toe te trekken. Maar de Leicester-spits strandde in de 83ste minuut op Caballero, zoals zijn Spaanse Chelsea-collega vier minuten later oog in oog met Kasper Schmeichel faalde. Daardoor moest de beslissing vallen in de verlenging. In de extra dertig minuten was het Pedro die de matchwinner werd. Uitgerekend deze kleine aanvaller won in de 105de minuut een luchtduel in het strafschopgebied. Schmeichel was te laat met uitkomen en zag de bal na zijn blunder in het lege doel rollen. Met zijn goal drukte Pedro zijn stempel op het FA Cup-avontuur van Chelsea. Zijn statistieken zijn overtuigend met zes goals en twee assists in tien bekerduels.

Wigan Athletic - Southampton 0-2
Southampton maakte met Wesley Hoedt in de basis eerder op de dag een einde aan het FA Cup-sprookje van Wigan Athletic. Maar The Saints hadden moeite om het verschil te maken tegen de club uit League One. Na ruim een uur brak Pierre-Emile Højberg de ban met zijn eerste treffer sinds zijn verhuizing naar Engeland in 2016. Door toedoen van doelman Christian Walton bleef het lang spannend. De goalie van Wigan stopte onder meer een strafschop van Manolo Gabbiadini, maar moest in blessuretijd alsnog voor de tweede keer buigen. Met zijn goal maakte Cédric Soares een einde aan de onzekerheid en bezorgde hij Mark Hughes een positief debuut als manager van Southampton. De oud-international is de opvolger van Mauricio Pellegrino.

Zaterdag schaarden Tottenham Hotspur en Manchester United zich bij de laatste vier ten koste van respectievelijk Swansea City en Brighton & Hove Albion. De halve finales worden gespeeld op Wembley. Chelsea treft daarin Southampton en Manchester United neemt het op tegen Tottenham Hotspur.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.